ΗΠΑ: Επισκεψη Κουρουμπλή

κουρουμπλή

Τις ΗΠΑ επισκέπτεται ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη κουρουμπλή στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από αύριο, 15 Μαρτίου 2018, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Β΄ Υπαρχηγό και τον Κλαδάρχη Ναυτιλίας του Λιμενικού Σώματος.
 
Σκοπός της επίσκεψης είναι η σύσφιξη των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων, η προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση του ναυτιλιακού πλέγματος του Πειραιά.
 
Η ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις, αφενός στην Ουάσιγκτον, με ηγετικά στελέχη της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (US Coast Guard) και της Ναυτιλιακής Διοίκησης (MARAD) και, αφετέρου, στη Νέα Υόρκη, με το Δ.Σ. του Αμερικανικού Οργανισμού Ναυτιλιακής Αλληλασφάλισης (American P&I Club).
 
Στο πλαίσιο προώθησης της διμερούς συνεργασίας στη ναυτική εκπαίδευση, ο Υπουργός θα παραστεί σε τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας του New York State University Maritime College με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με Ελληνοαμερικανούς Γερουσιαστές και επιχειρηματίες, καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών κοινοτήτων.
 
Τέλος, ο Υπουργός θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας στο Tarpon Springs της Φλόριντα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στις 22 Μαρτίου.