ΑΜΕΑ: Ηλεκτροκίνητες ράμπες σε παραλίες

ame

Με την τοποθέτηση 17 ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης, για άτομα με κινητικά προβλήματα εμπλουτίζονται αντίστοιχες παραλίες της Αττικής, ενώ θα αναβαθμιστούν και οι υπάρχουσες 18, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.

Οι 17 νέες διατάξεις αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ πρόκειται να τοποθετηθούν στις παραλίες: Κινέτας, Ψάθας, Πόρτο Γερμενού, Νέα Πέραμος, Σκάλα (Αγκιστρί), Αγ. Μαρίνα (Αίγινα), Καναλιού (Πόρος),Μεγαλοχωρίου -Βαθύ και Αγ. Νικολάου (Τροιζηνίας-Μεθάνων), Αγ. Πελαγίας (Κυθήρων), Βουλιαγμένης, Βούλας, Βάρκιζας, Πουνταζέζα (Λαυρεωτική), Πόρτο-Ράφτη, Αρτέμιδα, Αγ. Απόστολων (Ωρωπού).

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, την οποία εισηγήθηκε η αντιπεριφερειαρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προσβλέπει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ με ισότητα και αυτονομία σε όλες τις δράσεις της κοινωνικής ζωής. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολιστικές παραλίες – προσβάσιμος τουρισμός» και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Περιφέρειας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει ουσιαστικά την αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη η ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου των προσβάσιμων παραλιών, προέκυψε από την «θετική ανταπόκριση των Ατόμων με Αναπηρία στις μέχρι τώρα 18 παραλίες στις οποίες λειτουργούν οι συγκεκριμένες διατάξεις». Οι νέοι διάδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, θα τοποθετηθούν  σε συνεργασία με τους δήμους, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την διαφύλαξη των συστημάτων.

www.dikaiologitika.gr