Προσκρούσεις σκαφών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

 
Προσκρούσεις σκαφών στα Μέθανα, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών
 
To A’ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων της Λιμενικής Αρχής Πόρου ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ότι στο Ι/Φ-Θ/Ρ-Τ/Ρ “ΤΙΤΙ” Ν.ΚΥΜΗΣ 14, το οποίο ελλιμενιζόταν στο λιμένα Μεθάνων, έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα την συνεχή πρόσκρουσή του στο λιμένα.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος και στον λιμένα, ενώ δεν διαπιστώθηκε  θαλάσσια ρύπανση.
             Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
To Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος της Λιμενικής Αρχής Πειραιά ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι το Φ/Γ “AHTI R” Σημαίας UNION COMORES, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ναυπηγείου Ψυχάλη, προσέκρουσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο επίσης προσδεδεμένο Φ/Γ “LA JOIE” Σημαίας Παναμά.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και δεν διαπιστώθηκε  θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) πλοίων, μέχρι προσκομίσεως Βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας,  ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ελλιμενίζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους, ενώ  άλλα να προσαράξουν.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι των πλοίων για την ασφαλή πρόσδεση τους και τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Από το περιστατικό μέχρι στιγμής  δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από  τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.