Επίσκεψη του ΥΝΑΝΠ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Ρόδο

%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83-%ce%bc
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, επισκέφθηκε τη Ρόδο, προκειμένου να παρευρεθεί  στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου στο σταυροδρόμι 3 Ηπείρων και στην αφετηρία της νέας εποχής».
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας  του, επεσήμανε ότι η καλή σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού που υπάρχει ήδη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υπογράμμισε δε, ότι με την προωθούμενη “Επαναθεσμοποίηση της Αποκέντρωσης”, θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό ισόρροπη ανάπτυξη των δήμων. Τόνισε δε ότι οι κοκορομαχίες αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τη χώρα μας προσθέτοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με την Εκκλησία και το Κράτος έβαλαν πλάτη στη χώρα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και κράτησαν την πατρίδα όρθια.
 
Πρωταρχικός στόχος ανέφερε, είναι να μετατραπεί το Υπουργείο σε Στρατηγείο για τη  Ναυτιλία και τα νησιά. Συγκεκριμένα δήλωσε “με σταθερότητα και αποφασιστικότητα και έχοντας στραμμένο το βλέμμα  στη νησιωτική Ελλάδα, θα διεκδικήσουμε  πόρους και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο”.  Εν συνεχεία επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται νησιωτικές πολιτικές που σύντομα θα γίνουν γνωστές από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αφού πρώτα γίνει διάλογος με τους θεσμικούς φορείς των νησιωτικών περιοχών.
 
Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων προσωπικού, είπε ότι ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν γίνει σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι και οι προσλήψεις περίπου 200 στελεχών μόνιμου προσωπικού στους νησιωτικούς δήμους και άλλων 70 περίπου στελεχών, στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. 
 
Σχετικά με το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης, δήλωσε πως σύμφωνα με μελέτες  μέσα στην επόμενη δεκαετία θα χρειαστούν 160.000 ναυτικοί παγκοσμίως, οπότε  και η  Ελλάδα θα πρέπει να οργανωθεί κατάλληλα στον τομέα αυτό. Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: “Θέλουμε να χτίσουμε ένα νέο όραμα στην ποντοπόρο ναυτιλία και να στηρίξουμε τον ελληνικό εφοπλισμό στα διεθνή φόρα”.
 
Την ίδια ημέρα ο Υπουργός με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου και εν συνεχεία επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.