Κουρουμπλής: είμαστε κοντά σε μια ρεαλιστική λύση με τα Σκόπια

Κουρουμπλής: είμαστε κοντά σε μια ρεαλιστική λύση με τα Σκόπια

Συνέντευξη στον Real FM, και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Σχολιάζοντας τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων, ο κύριος Κουρουμπλής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση, μια ρεαλιστική λύση. Δεν θα πέσει η κυβέρνηση από αυτό. Σε όλα τα κόμματα υπάρχει προβληματισμός. Τίποτα δεν θα γίνει εν κρυπτώ, δεν υπάρχει μυστικοπάθεια. Είναι ένα εθνικό θέμα».

 

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο κύριος Κουρουμπλής, δήλωσε ότι «ο κύριος Καμμένος έχει πατριωτικά αισθήματα, αλλά έχει και ευθύνη απέναντι στην πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα».

 

Για το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που θα κατατεθεί στη Βουλή, ο κύριος Κουρουμπλής σημείωσε ότι περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως το Κτηματολόγιο που ήταν τελματωμένο για περίπου 25 χρόνια. Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, ο κύριος Κουρουμπλής τόνισε, για ακόμα μια φορά, ότι όλα τα μέλη της Κυβέρνησης είναι στην ίδια γραμμή, στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κύριος Κουρουμπλής κατηγόρησε το τραπεζικό σύστημα ότι δεν προχωράει στην εξέταση των γνωστών θαλασσο-δανείων, και ασχολείται με τα δάνεια των πολιτών.