Μανούσης: ναυπήγηση νέων πλοίων

Μανούσης

Μανούσης: ναυπήγηση νέων πλοίων

Όπως όλα δείχνουν ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης μπαίνει πολύ δυναμικά στο “παιχνίδι” της ακτοπλοΐας προχωρώντας στην ναυπήγηση δύο νέων ταχύπλοων σκαφών.

Ο λόγος για τα Ζέφυρος και Όστρια των οποίων έχουν ήδη κατασκευασθεί οι γάστρες.

Tα ταχύπλοα θα δρομολογηθούν στην γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη έχοντας την δυνατότητα να προσεγγίζουν όταν χρειάζεται και άλλα λιμάνια πχ Ίμβρος, Λήμνος .

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την δημοσίευση του κυρίου Φώτη Μανούση, όπως ακριβώς την βρήκαμε στο προφίλ του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΤΗΣ SAOS FERRIES
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευάζονται το σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ της εταιρίας FLIP 1 και
το ΟΣΤΡΙΑ της εταιρίας FLIP 2 Έχουν ήδη κατασκευασθεί οι “γαστρες ” και συνεχίζονται οι υπερκατασκευές.
Ειδικά το ΟΣΤΡΙΑ, που ειναι πρωτότυπο σκάφος όσον αφορά τίς επιδόσεις του,( θα έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα
38 κόμβων ) έχει μελετηθεί απο το τμήμα μελετών της Σουηδικής εταιρίας VOLVO . Υπενθυμίζω τέλος οτι το ΖΕΦΥΡΟΣ πρεπει να παραδοθεί τέλος Απριλίου ενώ το ΟΣΤΡΙΑ ενα μήνα μετά.