Συνάντηση Helmepa και Ausmepa με την Amsa στην Canberra

Amsa

Συνάντηση Helmepa και Ausmepa με την Amsa στην Canberra

Την 4 Ιανουαρίου 2018, ο CEO της AMSA – Australian Maritime Safety Authority, Mr. Mick Kinley υποδέχτηκε στα γραφεία τους στην Canberra τους Δημήτρη Μητσάτσο και Κριστιάνα Πρεκεζέ της ΗELMEPA, Warwick Norman, Πρόεδρο των AUSMEPA και INTERMEPA και Julie Nash, Executive Officer της AUSMEPA. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και η Annalisse Sly, Acting Manager, Environment Standards της AMSA.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση και αναβάθμιση της σχέσης της HELMEPA με την AMSA, που ξεκίνησε το 2000 όταν ιδρύθηκε η AUSMEPA στην Αυστραλία. Επίσης και η κοινή συνεργασία των τριών φορέων. Στο πνεύμα αυτό, η HELMEPA μετέφερε απορίες Εταιρειών Μελών σχετικά με την υλοποίηση της Αυστραλιανής νομοθεσίας τις οποίες ο κ. Kinley διευκρίνισε εξηγώντας τις θέσεις της AMSA τις οποίες η HELMEPA θα κοινοποιήσει στα μέλη της. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι στενότερης συνεργασίας με σκοπό την ενημέρωση των Μελών της ΗELMEPA ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά στις κοινές προσπάθειες για να προστατευτούν ευαίσθητες θαλάσσιες περιοχές της μεγάλης αυτής χώρας.

Ο κ. Μητσάτσος, εκ μέρους της HELMEPA, προσκάλεσε τον κ. Kinley να έρθει στην Ελλάδα στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 και να μιλήσει στο Conference της HELMEPA, που θα πραγματοποιηθεί την 6η Ιουνίου, από 10.30 έως 14.00, στο χώρο της Metropolitan Expo.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της HELMEPA στην Αυστραλία, ο κ. W. Norman με την ιδιότητα του Προέδρου της INTERMEPA, αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους της HELMEPA σχετικά με θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Steering Committee της INTERMEPA κατά τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.