Μετακίνηση εκτός νομού με πλοία

Μετακίνηση εκτός νομού με πλοία
Photo: E-Marinews

Τι γίνεται με την μετακίνηση εκτός νομού με πλοία; ένα ερώτημα που «βασανίζει» πολλούς συμπατριώτες μας. Οι πολίτες απαγορεύεται να κινούνται με οποιοδήποτε μέσο «συμπεριλαμβανομένων των πλοίων», εκτός νομού της μονίμου κατοικίας τούς.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η απαγόρευση ισχύει μέχρι και την “18η Ιανουαρίου”, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η απαγόρευση μετακινήσεων, αναμένεται να πάρει εκ νέου παράταση, τουλάχιστον μέχρι και την 25η Ιανουαρίου.

Όσο βρίσκονται σε ισχύ τα «μέτρα» που έχει λάβει η κυβέρνηση, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών, ακολουθεί παρακάτω αναλυτική περιγραφή αυτών.

• Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, μόνο με επίδειξη της ανάλογης ιατρικής βεβαίωσης.

• Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του εκάστοτε πολίτη.

• Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους για διαζευγμένους ή εν διαστάσει γονείς.

• Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με βεβαίωση κατοικίας ή και με το Ε1.

• Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, όπου απαιτείται αποδεικτικό κύριας κατοικίας, ενώ απαιτείται και έγγραφο της σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

 

Μετακίνηση εκτός νομού με πλοία.
Με βεβαίωση από τον πλοίαρχο θα μπορούν να μεταβούν στον προορισμό τους, όσοι πολίτες κινούνται με πλοία που καταπλέουν σε λιμάνια, τις ώρες που ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι έλεγχοι στα λιμάνια καθώς και στις εισόδους – εξόδους από αυτά, διεξάγονται τόσο από τις λιμενικές αρχές, όσο και από την αστυνομία.