Παναγόπουλος: Τι έζησα στα χέρια των απαγωγέων μου

Παναγόπουλος

Παναγόπουλος: Τι έζησα στα χέρια των απαγωγέων μου

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων, κατέθεσαν σήμερα ο Περικλής Παναγόπουλος και η σύζυγός του, Κατερίνα, για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή.

Στην δίκη, που γίνεται σε δεύτερο βαθμό, κατηγορούνται 18 άτομα, μέλη του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», μεταξύ των οποίων οι βαρυποινίτες Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος.

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στο δικαστήριο – που συνεδριάζει εδώ και μήνες στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού – στα γεγονότα που έγιναν από τις 12 Ιανουαρίου 2009 όταν απήχθη, έως τις 20 του μήνα, οπότε απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ που τους παρέδωσε η σύζυγος του.

Όπως και στην πρωτοβάθμια δίκη, έτσι και σήμερα, ο εφοπλίστής τόνισε ότι οι απαγωγείς του, του είχαν φερθεί με πολλή ευγένεια, ενώ, όπως ανέφερε, φρόντισαν κατά την διάρκεια της κράτησης του να του δίνουν ανελλιπώς τα φάρμακα του «χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνεύσει η ζωή μου».

Η κα Παναγοπούλου κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στους Εφέτες ότι η ψυχραιμία του συζύγου της είχε βοηθήσει στην καλή έκβαση της απαγωγής.

Ανέφερε επίσης ότι ακόμη και τώρα όταν συζητούν με τον σύζυγο της την περιπέτεια που έζησαν, εκείνος της λέει για το σεβασμό και την καλοσύνη που του είχαν δείξει οι απαγωγείς του.

Υπενθυμίζεται ότι για την απαγωγή του εφοπλιστή έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως ηθικοί αυτουργοί οι Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος και ως φυσικοί αυτουργοί οι Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, Γιώργος Κατσαγιάννης, Απόστολος Πετράκης και Χαράλαμπος Μουστάκας.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει στους τέσσερις πρώτους, ποινή ισόβιας κάθειρξης για την απαγωγή του εφοπλιστή.

Η δικογραφία για την δράση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» περιλαμβάνει την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και άλλες πράξεις, όπως η δολοφονία του επιχειρηματία Ι. Γούσιου το 2008 στο Γαλάτσι, για την οποία καταδικάστηκαν σε δεύτερη ποινή ισοβίων οι Βλαστός και Σκαφτούρος, εκρήξεις κ.α.

Στο εδώλιο για την εγκληματική δραστηριότητα της ομάδας κάθεται και ο Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βλαστός, Σκαφτούρος και Στεφανάκος είναι εκ νέου κατηγορούμενοι ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης στην αποκαλούμενη υπόθεση των «νονών των φυλακών» που χειρίζονται οι ανακριτές Διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ