ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την πρωτομαγιά

Η απεργία θα ισχύσει για τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της προσεχής Δευτέρας.

Δελτίο Τύπου
Η Διοίκηση της ΠΝ4 κατά την σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την συμμετοχή της στην Εργατική Πρωτομαγιά 2017, με 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Δευτέρα 1 Μάίόυ 2017, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

Οι ναυτεργάτες και νι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτϊουν ελάχιστο φάρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους υα συνεχίσουν και υα εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους τον μόχθου και την κοινωνία γενικότερα.

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την αποφράδα ημέρα, που η χώρα μας οδηγήθηκε στα δεσμά δουλείας και εξάρτησης των διεθνών πιστωτών, οδηγώντας αλυσοδέσμια την εργατική τάξη της χώρας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Στη διάρκεια των επτά αυτών χρόνων, οι `Ελληνες ναυτεργάτες, ευ ενεργεία και συνταξιούχοι, σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης της χώρας μας, ένοιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της καθολικής υποτέλειας της χώρας μας στους ξένους δανειστές με αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, των κοινωυικοασφαλιστικώυ δικαιωμάτων τους, αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, αναγνωρισμένων με διεθνείς συμβάσεις και πιστοποιημένων από διεθνείς οργανισμούς, την περιθωρινποϊηση μεγάλου τμήματος των ιδίων και των οικογενειών τους και ταν στραγγαλισμό θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και του θεσμού της απεργίας.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν και εξακολουθεί να είναι, η μάστιγα της ανεργίας στις τάξεις των ναυτεργατών να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και υα αυξάνεται σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα υα αποτελεί πλέον χαϊνουσα πληγή, επϊσης οι μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, που είναι αποτέλεσμα και του σχετικού Νόμου 4150/2013 αλλά και των αποφάσεων του ΥΝΑΝΠ, συντελούν στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας, τέλος δε η καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας, που αφορά τη ναυτική εργασία τείνει να καταστεί ένας επί πλέον διαρκής τροφοδότης της ανεργίας.

Θλιβερή σελίδα για την επιβατηγό ναυτιλία αποτελεί η συνεχιζόμενη από μακροϋ κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας, όπως και οι μειώσεις των οργανικών συνθέσεων που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια επιβαινόντωυ και πλοίου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται και δεν πρόκειται να συνεχισθεί.
Η Φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με την ύπαρξη εστιών πολεμικών συγκρούσεων που εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως και την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Δείτε το επίσημο δελτίο τύπου εδώ