Προσάραξη Nearchos (pics)

Προσάραξη Nearchos (pics)

Παραμένει μέχρι και σήμερα το (roro) οχηματαγωγό πλοίο Nearchos, μετά την προσάραξη του, στην θαλάσσια περιοχή νέα καμμένη από τα ξημερώματα του Σαββάτου της 27ης Οκτωβρίου 2018.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο υπάρχουν και ρυμουλκά καθώς οι εκτιμήσεις από την πρώτη στιγμή ήταν ότι το πλοίο δεν έχει την δυνατότητα να αποκολληθεί από το σημείο με δικά του μέσα.

Το οχηματαγωγό πλοίο Nearchos είχε αποπλεύσει από το Λαύριο για Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Θήρα και επιστροφή, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου από την προσάραξη προκλήθηκε ζημιά στο αριστερό μέρος της πλώρης, με μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα διπύθμενα του πλοίου.

Εδώ μπορούμε να δούμε μια φωτογραφία που λάβαμε από γνωστό μας επαγγελματία δύτη του νησιού, ο οποίος κλήθηκε για ελέγχο των υφάλων του πλοίου.

Photo: Valadis Santorini Diver για το marinews

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδώσει το λιμενικό σώμα.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ-Ο/Γ “ΝΕΑΡΧΟΣ” Ν.Π. 12368, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νησίδας Νέας Καμένης Θήρας, με δεκατρείς (13) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, πέντε ημεδαπούς (05) επιβάτες και πέντε (05) βυτιοφόρα οχήματα.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από το Λαύριο για Σύρο-Τήνο-Μύκονο- Θήρα και επιστροφή, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου από την προσάραξη προκλήθηκε ζημιά στο αριστερό μέρος της πλώρης, με μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα διπύθμενα του πλοίου. Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή κατέπλευσαν προς τυχόν παροχή συνδρομής, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΓΑΡΜΠΗΣ” Ν. ΘΗΡΑΣ 53 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., και ένα Ρ/Κ πλοίο, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΕΑΡΧΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Photo: Πέτρος Καραμολέγκος για το marinews