Πρόσκρουση επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου στη Χίο

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΔΙΑΓΟΡΑΣ’ Ν.Π. 12520 στον μεσαίο προβλήτα του κεντρικού λιμένα Χίου, κατά τη διαδικασία πρυμνοδέτησης του.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Μυτιλήνης με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν εκατόν είκοσι επτά (127) επιβάτες, καθώς και δεκατρία (13) Ι.Χ., είκοσι δύο (22) φορτηγά και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στρέβλωση στο δεξί πρυμναίο μέρος του πλοίου μήκους εβδομήντα (70) περίπου εκατοστών, σε ύψος ενάμιση (1,5) περίπου μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.

Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Χίου και αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΔΙΑΓΟΡΑΣ’, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου με διακόσιους είκοσι πέντε (225) επιβάτες.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.