Σημαντική η πτώση του επιβατικού κοινού αλλά με ελπίδα ανάκαμψης

blue star delos

Σημαντική η πτώση του επιβατικού κοινού αλλά με ελπίδα ανάκαμψης

Φεύγοντας έστω και “εν μέρη” ο Covid-19 από την χώρα μας, δεν θα μπορούσε να μην αφήσει και στον χώρο της ακτοπλοΐας το στίγμα του. Ένα “μαύρο” στίγμα θα λέγαμε, καθώς πέρα από το υγειονομικό σκέλος, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το οικονομικό σκέλος της χώρας μας, αλλά και παγκοσμίως. Όλο αυτό που άφησε μετά από το σαρωτικό του πέρασμα, εκτιμάται ότι θα φέρει τον τουρισμό σε επίπεδα, που δεν έχουμε συναντήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα 06/06/2020 βρεθήκαμε στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να δούμε την κίνηση του επιβατικού κοινού με πλοία. Σίγουρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την κίνηση του φετινού Ιουνίου με τον Ιούνιο του 2018 η του 2019, η κίνηση είναι εμφανώς μειωμένη με σύγκριση την ίδια περίοδο άλλων ετών. Εμείς βλέπουμε το επιβατικό κοινό σε μια αρκετά καθοδική πορεία, αυτό όμως δεν αρκεί για να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Επισκεφτήκαμε αρκετά πρακτορεία στο λιμάνι του Πειραιά, η απάντηση ήταν παντού η ίδια, “μεγάλη πτώση σε σύγκριση με το 2019”. Το μόνο ευχάριστο αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι ότι σήμερα βλέπουμε μια ικανοποιητική κίνηση. Λόγο του τριημέρου βλέπουμε ότι το λιμάνι του Πειραιά δείχνει ζωντανό. Μάλιστα αναμένεται λόγο του τριημέρου κάποια πιο έντονη κινητικότητα. Για τον λόγο αυτό όσοι ταξιδεύουν με την Blue Star Ferries, μία ημέρα πριν έλαβαν και το παρακάτω ενημερωτικό μήνυμα.

Αφού κάνουμε αναφορά στο μέσο σύγκρισης από την φετινή χρονιά με τις δύο προηγούμενες, να αναφέρουμε λίγα στοιχεία για το 2018, όπου είχαμε πολλές δρομολογήσεις ταχύπλοων όπως και το 2019 και μάλιστα από νωρίς. Ήταν μόλις Μάρτιος του 2018, που βλέπαμε να αρχίζουν πολλές δρομολογήσεις, να δούμε κάποια στοιχεία από το αρχείο του Marinews.

Παρασκευή 23 Μαρτίου, αρχίζει τα δρομολόγια του το Super Jet της ναυτιλιακής εταιρείας Sea Jets, στην γραμμή Πειραιάς – Τήνος – Μύκονος – Νάξος – Θήρα με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά στις 07:00. Μια εβδομάδα αργότερα, και πιο συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου μπαίνει στο “παιχνίδι” και η Hellenic Seaways με το Highspeed 4, όπου και το δρομολογεί στην γραμμή Πειραιάς – Πάρος – Νάξος με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά στις 07:15 και στην γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος, με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:30. Ενώ την ίδια μέρα 30 Μαρτίου, έρχεται να μπει στην γραμμή Πειραιάς – Σίφνος – Σέριφος – Μήλος – Κίμωλος και η Aegean Speed Lines με το Speedrunner 3, με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:30 Από 4 Απριλίου έχουμε μια ακόμη δρομολόγηση, αυτή την φορά από Ραφήνα, πρόκειται για το το Flying Cat 4 το οποίο μπαίνει στην γραμμή, Ραφήνα – Μύκονος – Νάξος – Ίος – Θήρα. Μια μέρα μετά, στις 5 Απριλίου μπαίνει ένας ακόμη “δυνατός παίχτης” στο παιχνίδι, το Highspeed 7 της Hellenic Seaways στην γραμμή Ηράκλειο – Θήρα – Ίος – Πάρος – Μύκονος. Βροχή από δρομολογήσεις αρχικά, η οποία στα “Full” της σεζόν εξελίχθηκε σε “καταιγίδα” δρομολογήσεων, με πολλά ταχύπλοα για πάρα πολλούς προορισμούς. Εικόνες που δεν είδαμε ούτε ελπίζουμε ότι θα δούμε φέτος, τελειώνοντας όμως με αυτήν την μικρή αναδρομή, θα αφήσουμε πίσω το παρελθόν και θα συνεχίσουμε στο μέλλον.

Σε σύγκριση με την 25 Μαΐου όπου και είχαμε την άρση των μέτρων για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, σίγουρα ο Ιούνιος δείχνει μια μικρή ανοδική πορεία. Οι πολίτες με την πάροδο των ημερών έστω και “δειλά δειλά” δείχνουν να κινούνται με πλοία προς τα νησιά μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα όπως ήταν προ Covid-19.

Βέβαια ένα ακόμα αρκετά σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει, έχει να κάνει με την εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου. Ένα πρωτόκολλο που μειώνει την πληρότητα των πλοίων από 100% στο μόλις 60% – 65% με αποτέλεσμα ίσως να “καθηλώσει” κάποια πλοία δεμένα. Το μόνο ενθαρρυντικό γεγονός είναι ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες, το πρωτόκολλο ήταν 50% και 55% για όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενω από την 3η Ιουνίου ανέβηκε κατά 10%. Επίσης αυξήθηκε σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα. Πιο αναλυτικά, το 60% αναφέρεται στα πλοία που δεν έχουν καμπίνες ενώ το 65% αναφέρεται στα πλοία που έχουν καμπίνες.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι η φετινή χρονιά, σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική από τις δύο τελευταίες χρονιές. Το 2018 και το 2019 είχαμε μια πραγματική ναυμαχία στο Αιγαίο, τόσο με συμβατικά πλοία αλλά κυρίως με ταχύπλοα. Τέτοιες εικόνες σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να δούμε μέσα στο 2020, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν πολύ μεγάλη κάμψη “και” στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το μεγαλύτερο πλήγμα θα το δεχθούν τα ταχύπλοα, ένα θέμα για το οποίο μίλησε και ο εφοπλιστής κύριος Στέφανου (πρόεδρος Golden Star Ferries) πρόσφατα στο Marinews. Κάνουμε αναφορά στα ταχύπλοα καθώς τα συγκεκριμένα πλοία αποτελούν μια εξαίρεση από τα συμβατικά πλοία. Η χωρητικότητα τους, η οποία μειώνεται ακόμα περισσότερο με βάση τα νέα πρωτόκολλα, τα μεγάλα έξοδα τους, αλλά και ο ανταγωνισμός, είναι οι παράγοντες που αποτελούν “φρένο” στην δρομολόγηση τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε καθόλου ταχύπλοα φέτος, δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε την κάλυψη που μας παρείχαν για παράδειγμα πέρυσι. Αναμένεται λοιπόν μια δύσκολη καλοκαιρινή σεζόν για επιβάτες, για ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και για τον κλάδο των ναυτικών. Οι επιβάτες ίσως φέτος να μην έχουν την πολυτέλεια της επιλογής ανάμεσα σε πολλαπλά δρομολόγια ή τυχών προσφορές. Οι ναυτιλιακές εταιρείες από την μεριά τους σίγουρα εφόσον “κρατήσουν” βαπόρια δεμένα, μειώνουν τα έσοδα τους σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη υπάρχει και ο κλάδος των ναυτικών που έχει ήδη επηρεαστεί, αλλά και θα επηρεαστεί ακόμη περισσότερο αν δεν λύσει κάβους το μεγαλύτερο μέρος των πλοίων. Μείωση εσόδων, θέσεις ανεργίας αλλά και μετακινήσεις ίσως με μικρότερη επιλογή δρομολογίων, αυτά όπως φαίνεται είναι κάποια από τα σενάρια, αλλά και σημαντικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε φέτος.

Μια προσωπική μας εκτίμηση, είναι ότι θα δούμε μια μικρή ανάκαμψη στο διάστημα μεταξύ 13 και 27 Ιουλίου. Δεν περιμένουμε πολλά, η εκτίμηση μας κάνει λόγο για την δρομολόγηση 3 ταχύπλοων μέσα στο διάστημα αυτό.

Σε αυτό το σημείο αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερθούμε στον χορηγό μας.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries, για την χορηγία μηδενικών ναύλων σχετικά με την μετακίνηση του Marinews στο λιμάνι του Πειραιά.

Μια εταιρεία με κύρος και αξιοπιστία, όπου κατά καιρούς είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε μαζί της, με σκοπό να παρουσιάσουμε κάποια από τα υπερσύγχρονα πλοία του στόλου της στο Marinews.