Στην Σμύρνη με το Nissos Samos

Στην Σμύρνη με το Nissos Samos

Όπως φαίνεται μοιάζει να λύνουν οι “κάβοι” για την ακτοπλοϊκή γραμμή της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη μέσω της Μυτιλήνης.

Η ναυτιλιακή εταιρεία που θα εξυπηρετεί την συγκεκριμένη γραμμή (Hellenic Seaways) σύμφωνα με τα πλάνα της έχει σκοπό να δρομολογήσει το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο “Nissos Samos” σε αυτήν την σύνδεση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτός απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017.

Η ιδέα του να συνδεθεί η Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη είχε πέσει στο τραπέζι αρχικά πριν από χρόνια, έμεινε όμως μόνο σαν ιδέα καθότι τα λιμενικά τέλη στην Σμύρνη άγγιζαν τις 19.000 € αντί των 8.000 € των λιμενικών τελών του λιμένα Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο θα ήταν ασύμφορο για την εκάστοτε ναυτιλιακή εταιρεία.

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, οι αρμόδιοι από την απέναντι πλευρά δέχθηκαν να μειώσουν τα λιμενικά τέλη σε σημείο ώστε να καταφέρει αυτή ισχύει ιδέα να υλοποιηθεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές ώστε στις αρχές του επόμενου έτους να μπορέσει να αρχίσει το δρομολόγιο, που θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα από το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Nissos Samos της ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways.