Τα “φρένα” στα δρομολόγια της Golden Star Ferries

SUPER RUNNER

Τα “φρένα” στα δρομολόγια της Golden Star Ferries

Πολλά είναι τα θέματα που έχουν να κάνουν με την υπογραφή των δρομολογίων, που (Είμαι ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries και βρίσκομαι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις 17:00 ώρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries. Σας γνωρίζω ότι ο υπουργός κωλυσιεργεί – αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ δρομολόγια μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομική καταστροφή. Ζητώ από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries.και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφiκής στάσης του» Παρακαλώ να παρευρεθούν απόψε στο υπουργείο δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης ώστε να αναφέρω το καυτό αυτό θέμα στην κοινωνία και όλους τους Έλληνες πολίτες.επικαλείται ο γνωστός εφοπλιστής ότι θα φέρουν την ναυτιλιακή εταιρεία Golden Star Ferries σε οικονομική καταστροφή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα δεν έχει προχωρήσει καθώς υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα, πρώτον ότι συμπίπτουν τα δρομολόγια της Golden Star Ferries με κάποια δρομολόγια της Hellenic Seaways κατά την προσέγγιση τους στο λιμάνι του Ηρακλείου και της Σαντορίνης και δεύτερον το ήδη πληγωμένο λιμάνι της Σαντορίνης.

Εδώ λοιπόν έρχεται να μπει στο “παιχνίδι” ένα άλλο φλέγον θέμα, το λιμάνι Σαντορίνης που όπως  έχουμε πει σε παλαιότερο άρθρο μας, ένα μέρος από το λιμάνι της Σαντορίνης έχει βγει εκτός λειτουργίας λόγο καθίζησης, το ζήτημα έχει κάνει γνωστό ο δήμαρχος του νησιού με επιστολή του προς τον υπουργό ναυτιλίας, ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ τις τελευταίες μέρες τόσο με τους τοπικούς φορείς του νησιού.

Τα προβλήματα αυτά συγκεκριμένα, έθεσαν στον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής πριν λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Σαντορίνης Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, και οι πρόεδροι των τοπικών φορέων.

Ο υπουργός ναυτιλίας έχει ήδη δώσει εντολή να επισκεφτεί κάποιος λιμενολόγος το νησί ώστε να γίνει μια εκ νέου εκτίμηση της ζημιάς ώστε τις επόμενες ημέρες να πάρει τις αποφάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι αλήθεια ότι αυτή την στιγμή στην Σαντορίνη οι προσεγγίσεις πλοίων δεν είναι πολύ προσιτές, έχουμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, να βλέπουμε ¨σκάντζες¨ για παράδειγμα το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Dionisios Solomos που είναι δεμένο, να “φεύγει” από το λιμάνι ώστε να δέσει το διερχόμενο Blue Star 2 (που εξυπηρετούσε την γραμμή πρόσφατα) και αφού κάνει φόρτωση – εκφόρτωση και αναχωρήσει, να επιστρέφει το Dionisios Solomos και να δένει πάλι μέχρι και την επόμενη ημέρα όπου και αναχωρεί.

Επίσης έχουμε δει πλοία μεταφοράς καυσίμων και μεταφοράς αδρανών υλικών, να χρησιμοποιούν την ίδια προβλήτα για την φόρτωση – εκφόρτωση τους του καθώς η προβλήτα επικίνδυνων φορτίων είναι αυτή που εξυπηρετούσε το καλοκαίρι τις νυχτερινές προσεγγίσεις του επιβατικού οχηματαγωγό πλοίου Nissos Samos έχει βγει εκτός λειτουργίας λόγο των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί.

Θέμα που δημιουργεί επίσης προβλήματα όταν έρχεται επιβατικό πλοίο με αποτέλεσμα να φεύγει το πλοίο μεταφοράς καυσίμων μέχρι το παραπάνω να ολοκληρώσει την φόρτωση – εκφόρτωση επιβατών και οχημάτων και να αναχωρήσει ώστε να επιστρέψει και πάλι στην ίδια θέση το άλλο πλοίο.

Όλο αυτό το θέμα που δημιουργείτε με το λιμάνι της Σαντορίνης που δεν λειτουργεί κανονικά ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιον αριθμό πλοίων και κάποια δρομολόγια που ίσως συμπίπτουν είναι ένα ακόμη θέμα που έχει βάλει “φρένο” στην υπογραφή περί της δρομολόγησης των πλοίων της GoldenStar Ferries όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας.

Επίσης άλλο ένα θέμα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η αλλαγή ώρας αναχώρησης από 07:45 που κάνει αίτημα δρομολόγησης η εταιρεία, σε 06.30 που όμως είναι πάρα πολύ νωρίς και  πιο αργά περί της  09.30 όπου είναι  είναι αργά καθώς τέτοια ώρα έχουν ήδη αποπλεύσει τα πλοία των άλλων εταιρειών όπως επισημαίνουν  κύκλοι της εταιρείας.

Τώρα όλοι περιμένουν τον λιμενολόγο που θα κάνει μια εκτίμηση στο λιμάνι και μετέπειτα τις αποφάσεις του υπουργού.