Ο δήμαρχος Ηρακλείου τίμησε το λιμενικό σώμα

lamprinos-limeniko

Τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται στο Λιμενικό και καταβάλλουν σκληρή προσπάθεια για την διάσωση μεταναστών και προσφύγων, συνεχάρη στο πρόσωπο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ. Σταμάτιου Ράπτη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Κρήτης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρου Δρίτσα και του Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου, απένειμε στον κ. Ράπτη μετάλλιο του Δήμου Ηρακλείου. Στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τα στελέχη του Λιμενικού, καθημερινά, δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς, προσφοράς και αλληλεγγύης. Σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη (που υπερβαίνει τις τοπικές διαστάσεις, τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα), με διαρκείς μετακινήσεις ανθρώπων υπό την απειλή πολεμικών γεγονότων και ακραίας φτώχειας, η διάσωση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων (με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, σε πολλές περιπτώσεις), από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, μας τιμά ως κοινωνία και δείχνει το μέτρο των αξιών μας.

Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου, και τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία στο έργο σας».

Πηγή άρθρου: limenika-nea.blogspot.gr