Το Ionian Queen έφυγε

Ionian Queen

Το πλοίο φάντασμα που στοίχειωνε εδώ και πάνω από 2,5 χρόνια την δεξιά πλευρά του μόλου της Αγίου Νικολάου, στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας έφυγε.

Το παλαιό λιμάνι ελευθερώθηκε από το «Ionian Queen» που λόγω του μεγάλου του όγκου είχε καλύψει όλο την πλευρά, με τους Πατρινούς που έκαναν την βόλτα τους στο μόλο να μην μπορούν να δουν τον ορίζονται και την θάλασσα, όλο αυτό το διάστημα.

Το πλοίο έφυγε μετά από μία επιχείρηση που κόνεψε να γίνει σίριαλ, αργά το βράδυ της Δευτέρας με τα ρυμουλκά να το τραβούν για τον νέο του προορισμό.

Το «Ionian Queen» θα μείνει πάντως για αρκετό καιρό στη μνήμη των Πατρινών, παρά το ότι οι περισσότεροι ικανοποιήθηκαν με την είδηση ότι αποχώρησε από το παλαιό λιμάνι. Η πώληση του έγινε μετά από έξι άκαρπους πλειστηριασμούς και αγοράστηκε στον τελευταίο από την HELLENIC SEAWAYS με ποσό που ξεπέρασε  τα 3.000.000 ευρώ.

Στο πλοίο πρόκειται να γίνουν οι απαραίτητες μετασκευές, ενώ θα ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια του προς άγνωστη κατεύθυνση για την ώρα, πιθανότατα με νέο όνομα. Οι φωτογραφίες του Βασίλη Βόντα για το patrasevents.gr λίγη ώρα πριν το πλοίο φάντασμα αναχωρήσει από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας είναι χαρακτηριστικές.

Πηγή: patrasevents.gr