Το τελευταίο ταξίδι για το Panagia Parou

Το τελευταίο ταξίδι για το Panagia Parou

Έφτασε η ώρα για το τελευταίο ταξίδι του ταχύπλοου Panagia Parou.

Το ταχύπλοο της κάποτε Nel Lines πουλήθηκε πλέον για scrap στην Τουρκία, όπου και θα μεταφερθεί από το ρυμουλκό World Tug 1 το οποίο βρίσκεται ήδη στο σημείο, να θυμίσουμε ότι το ταχύπλοο είχε βυθιστεί στο λιμάνι Algeciras της Ισπανίας μετά από τον παροπλισμό του εκεί.


Παρακάτω το τότε άρθρο μας.
 
Το Παναγία Πάρου βρίσκεται τέσσερα χρόνια αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Algeciras, δεν ήταν σε θέση όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντέξει την καταιγίδα που μαινόταν στην περιοχή με αποτέλεσμα να αρχίσει να βυθίζεται.
 
Η κύρια αιτία που συνέβαλε στην ημηβύθιση του είναι τα μεγάλα κύματα που την αυγή είχαν χτυπήσει το πλοίο και προκάλεσαν διαρροή στο κύτος. Μέσα στο πλοίο δεν υπήρχε κανείς κατά τη στιγμή του συμβάντος, καθώς βρίσκεται στο σημείο αγκυροβολημένο από το 2013.
 
Ήταν περίπου 01:30 π.μ. όταν ισχυρά κύματα προκάλεσαν θραύση των κάβων που κρατούσαν το ταχύπλοο δεμένο στην προβλήτα και ακολούθησε επακόλουθη εισροή υδάτων στο πλοίο. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη δρομολογήσει την απάντληση των υδάτων και την ανέλκυση του πλοίου.