Βλάβη καταπέλτη πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΚΕΡΚΥΡΑ” Ν.Π. 10093, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από το λιμένα Παξών, παρουσιάστηκε αδυναμία καθόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.
 
Το ”ΚΕΡΚΥΡΑ” πλαγιοδέτησε με ασφάλεια στη ράμπα Νο1 λιμένα Ηγουμενίτσας και πραγματοποιήθηκε κάθοδος του καταπέλτη από το πλήρωμα με χειροκίνητη διαδικασία, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους τριάντα επτά (37) επιβάτες , τα εννέα (09) Ι.Χ.Ε. οχήματα και τα πέντε (05) φορτηγά οχήματα.
Άμεσα μετέβη επί του πλοίου το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης λιμένα Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε φθορά στον σφιγκτήρα του σωλήνα υψηλής πιέσεως ελαίου της αντλίας κίνησης του καταπέλτη.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και εκ νέου επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης λιμένα, επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου.