Απομακρύνεται μετά από 1,5 χρόνο το πλοίο «Μυτιλήνη» από τη Σάμο

Απομακρύνεται σήμερα μετά από ενάμιση χρόνο εγκατάλειψης το κουφάρι του πλοίου «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ από το λιμάνι του Καρλοβάσου στη Σάμο. Στις 10:00 σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί  πλειστηριασμός του πλοίου και η εταιρία υπό τον κίνδυνο να το χάσει οριστικά,   ζήτησε άρση του πλειστηριασμού με την υποχρέωση της άμεσης απομάκρυνσής του από το νησί.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι Καρλοβάσου από τις 5 Φεβρουαρίου του 2015 , όταν έδεσε εκεί  με χαλασμένες τις μηχανές του και έκτοτε εγκαταλείφτηκε από την εταιρία. Οι ναυτικοί έμειναν απλήρωτοι και για πολλούς μήνες εγκαταλελειμμένοι από την εταιρία στο νησί με την τοπική κοινωνία, το στρατό και το Υπουργείο Ναυτιλίας να φροντίζουν για τη διαβίωσή τους . Το καλοκαίρι πήραν μέρος των δεδουλευμένων τους από τις εγγυητικές της ΝΕΛ που κατέπεσαν και έφυγαν από τη Σάμο.

Από πέρυσι το καλοκαίρι το λιμενικό ταμείο Σάμου και οι φορείς ξεκίνησαν έναν πολύπλοκο αγώνα για την απομάκρυνση του πλοίου από το νησί, η μεγάλη γραφειοκρατία ωστόσο καθυστερούσε τη διαδικασία. Τελευταία πίεση του λιμενικού ταμείου ο πλειστηριασμός , και η εταιρία στο παρά πέντε κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να σταματήσει η διαδικασία αλλά και να δοθεί η έγκριση από όλους εκείνους στους οποίους οφείλει η ΝΕΛ , δηλαδή οι εργαζόμενοι , το ΝΑΤ , προμηθευτές με την προϋπόθεση ότι το πλοίο θα μετακινηθεί λόγω επικινδυνότητας στο λιμάνι της Ελευσίνας εντός των επόμενων πέντε ημερών και δε θα χρησιμοποιηθεί για τίποτε άλλο.

Ήδη στο νησί έχουν φτάσει δύο ρυμουλκά και το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης. Μεγάλη μέρα για το Καρλόβασι που πολλές φορές μέσα στο χειμώνα καρδιοχτύπησε με τους βοριάδες να «χτυπούν» το κουφάρι του πλοίου με κίνδυνο να βυθιστεί εντός του λιμένα αλλά και να προκαλέσει ζημιές στο λιμάνι.

 

Πηγή: era-aegean.gr

Δείτε επίσης: Ρυμουλκήθηκε το «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» από το λιμάνι Καρλοβάσου