ΥΝΑΝΠ: συνομιλία με φορτηγό πλοίο στον ειρηνικό ωκεανό

Με ποντοπόρο ελληνικό φορτηγό πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο από το Νιούκαστλ της Αυστραλίας, στο λιμάνι Νονγού, της Κίνας, επικοινώνησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Νικολάου, προστάτη των Ελλήνων Ναυτικών.
 
Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και παρουσία του Αρχηγού του Σώματος, Αντιναυάρχου Σταμάτη Ράπτη, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε με τον Πλοίαρχο Άγγελο Βαρελά, τον καπετάνιο του Φορτηγού ANANGEL FORTUNE.  Ο Υπουργός χάρηκε ιδιαίτερα όταν πληροφορήθηκε ότι ο κ. Βαρελάς είναι συμπατριώτης του. Ευχήθηκε στον πλοίαρχο και σε όλο το πλήρωμα του πλοίου υγεία, ευημερία και καλά ταξίδια.
 
Με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ για το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε στον πλοίαρχο και σε όλο το πλήρωμα του πλοίου, ότι, για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος των Ναυτικών, ότι δίδεται μάχη για να μην επιβληθεί ούτε το ελάχιστον 3% που ζητούν οι θεσμοί και εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα θα είναι ευνοϊκό.
Την ώρα της επικοινωνίας, το ANANGEL FORTUNE, Νηολογίου Πειραιά, ένα πλοίο μήκους 289 μέτρων, βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο Νότιο Ημισφαίριο της Γης, σε απόσταση 259 μιλίων Βορειοανατολικά της Αυστραλίας, μεταφέροντας κάρβουνο