Ο Covid-19 και η μαύρη λίστα της κρουαζιέρας

Marla cruise

Η λίστα των κρουαζιεροπλοίων που οδηγούνται για ανακύκλωση (scrap – σκράπ) λόγο του Covid-19 όλο και μεγαλώνει, φτάνοντας μέσα σε τρεις μήνες τα έξι σε αριθμό.

Πιο αναλυτικά, τον Ιούνιο του 2020 είχε κάνει “μπαμ” η είδηση που έστελνε την θρυλική Βικτώρια (Costa Victoria) της Costa Cruise για ανακύκλωση. Ο Ιούλιος ήταν ο καλύτερος μήνας για τους Scrapατζήδες, καθώς ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που οδηγήθηκαν για ανακύκλωση, ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο λοιπόν κατέληξαν τρία κρουαζιερόπλοια για Scrap, στις 22 Ιουλίου το Monarch της Pullmantur Cruise, στις 23 Ιουλίου το Sovereign επίσης της Pullmantur Cruise, ενώ στις 28 Ιουλίου καταφθάνει στις ακτές της Aliaga και το Carnival Fantasy της Carnival Cruise. Τον Αύγουστο υπήρχε μια σημαντική πτώση καθώς οδηγήθηκε ένα μόνο κρουαζιερόπλοιο για ανακύκλωση, ο λόγος για το Carnival Inspiration, της Carnival Cruise, το οποίο είναι “νεότερο” αλλά και “συνομήλικο” με το Costa Victoria με έτος ναυπήγησης το 1996. Φτάνοντας στον Σεπτέμβριο βλέπουμε την κατάσταση να έχει κάπως ομαλοποιηθεί με επίσης μια μόνο πώληση. Για τον μήνα Σεπτέμβριο λοιπόν (μεχρι στιγμής) έχει οδηγηθεί για ανακύκλωση ένα μόνο κρουαζιερόπλοιο, το Carnival Imagination της Carnival Cruise.

Όπως βλέπουμε η Carnival Cruise είναι αυτή που έχει “πρωταγωνιστικό ρόλο” καθώς μέσα σε διάστημα δύο μηνών, προχώρησε στην πώληση τριών κρουαζιερόπλοιων στην Τουρκία, ενώ έχει ανακοινωθεί και η απομάκρυνση του Carnival Fascination.

Παρακάτω ακολουθεί λίστα με τα πλοία που έχουν οδηγηθεί για Scrap μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

14/09/2020 Carnival Imagination¹⁹⁹⁵
03/08/2020 Carnival Inspiration¹⁹⁹⁶
28/07/2020 Carnival Fantasy¹⁹⁹⁰
23/07/2020 Sovereign¹⁹⁸⁷
22/07/2020 Monarch¹⁹⁹¹
23/06/2020 Costa Victoria¹⁹⁹⁶


Οι κρουαζιεράδες βλέποντας λίγο πιο μακρυά, προχωρούν σε συρρίκνωση του στόλου τους, ώστε να καταφέρουν να “μείνουν στην επιφάνεια” από το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του Covid-19. Ενώ άλλες εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε παροπλισμό πλοίων, αλλά και προγραμματισμό μεταφοράς αυτών για ανακύκλωση. Δύο από αυτά είναι τα, Marella Celebration της Marella Cruise και το Horizon της Pullmantur Cruise, τα οποία βρίσκονται παροπλισμένα στην Ελευσίνα, ενώ είναι στο πρόγραμμα τους επόμενους μήνες να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
Άλλες εταιρείες προκειμένου να καταφέρουν να αποφύγουν την “φλόγα του δυαλητή” η οποία ρίχνει την τιμή, διαθέτουν τα πλοία τους προς πώληση. Εφόσον η πώληση αυτών δεν προχωρήσει, είναι πολύ πιθανόν οι ιδιοκτήτες αυτών, να πέσουν στην έσχατη εναλλακτική η οποία είναι η πώληση των πλοίων τους για Scrap.

Η Pullmantur Cruise είναι μια από τις εταιρείες που δέχθηκε ισχυρό χτύπημα, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην πώληση του Sovereign και του Monarch για παλιοσίδερα, ενώ έχει προχωρήσει και στον παροπλισμό του τρίτου πλοίου της, του Horizon, το οποίο βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Αν και τα γρανάζια της κρουαζιέρας κάνουν πολύ μεγάλες προσπάθειες, να γυρίσουν την κατάσταση στην κανονικότητα, τα προβλήματα που δημιούργησε και δημιουργεί ο Covid-19, στέκονται εμπόδιο τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον.