Ολο και φουντώνει η φλόγα των διαλυτών

Cruise ship
Ενδεικτική φωτογραφία απ το αρχείο του E-Marinews

Ολο και φουντώνει η φλόγα των διαλυτών

Όπως φαίνεται “η φλόγα” των διαλυτών καλά κρατεί, καθώς κρουαζιερόπλοια από όλο τον κόσμο, καθημερινά ακολουθούν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Μέσα σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης οι εταιρείες κρουαζιέρας, έχουν βάλει στόχο την απομάκρυνση πλοίων, αλλά και την εξοικονόμηση μετρητών. Εν μέσω κρίσης λόγο Covid-19, ο ταχύτερος τρόπος για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι η πώληση πλοίων για σκράπ, ή ακόμα και ή πώληση σε εταιρείες, αλλά.. σε τιμές που αγγίζουν την τιμή του σκράπ.

Παρακάτω βλέπουμε κάποια από τα κρουαζιερόπλοια που έχουν οδηγηθεί προς ανακύκλωση, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

28/07/2020 Carnival Fantasy (1990)
23/07/2020 Sovereign (1987)
22/07/2020 Monarch (1991)
23/06/2020 Costa Victoria (1996)

Αναμένεται και το Carnival Inspiration (1906) στις 3 Αυγούστου.

Χρονολογίες ναυπήγησης σύμφωνα με στοιχεία του Marine Traffic.

Τα αποτελέσματα είναι πράγματι αποκαρδιωτικά, καθώς αυτό είναι μόνο η αρχή. Τα κρουαζιερόπλοια που θα οδηγηθούν για σκράπ μέχρι τις αρχές του 2021, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στον αριθμό τα 20 – 25 στην καλύτερη περίπτωση.

Εταιρείες κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας, με μεγάλο στόλο αλλά και ευρύ φάσμα παροχών, βλέπουμε να “ρίχνουν” κατακόρυφα τις τιμές τους. Ζωντανό παράδειγμα ή Carnival, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας, που όπως βλέπουμε στην ιστοσελίδα της, κάνει πολύ δελεαστικές προσφορές, ρίχνοντας τις αρχικές τιμές της κατά πολύ.

Carnival cruise

Κάποιες εταιρείες κυρίως μεγάλες, πιθανόν αφού προχωρήσουν σε συρρίκνωση του στόλου τους, να καταφέρουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, οι πιο μικρές εταιρείες όμως είναι πολύ πιθανόν, να παρασυρθούν μέσα σε αυτόν τον χείμαρρο που δημιούργησε η κρίση του Covid-19.

Κάποιες άλλες εταιρείες μέσα στα πλαίσια της συρρίκνωσης του στόλου τούς, αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων, προχωρούν σε πωλήσεις πλοίων. Μια τέτοια κίνηση έκανε και η P&O Cruises με την πρόσφατη πώληση του Oceana, όπου σύμφωνα με αναφορές (καθώς η εταιρεία δεν έχει αναφέρει κάτι επίσημα) σαν αγοραστής αναφέρεται η Seajets της οικογενείας Ηλιόπουλου. Να σημειώσουμε ότι το πλοίο βρίσκεται σε Ελληνικά ύδατα και εκπέμπει πλέον με το όνομα Queen of the Oceans.

Ο πρόεδρος της P&O Cruises σε δήλωσή του σχετικά με την πώληση του Oceana είχε αναφέρει, “θα χάσουμε την Oceana, αλλά η αποχώρηση της, θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στα υπόλοιπα πλοία του στόλου μας”.

Στην ουσία αυτό που αναφέρουμε και παραπάνω, συρρίκνωση του στόλου και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Ο λόγος που “τρέχουν” οι εταιρείες να πουλήσουν πλοία για ανακύκλωση, είναι ο φόβος της πτώσης τιμών στην αγορά, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοίων που οδηγούνται για ανακύκλωση.


Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι θα επιμένουμε στον ισχυρισμό μας, ότι θα δούμε πλοία να οδηγούνται για κόψιμο, που όχι απλά δεν θα το πιστεύουμε, αλλά θα “τρίβουμε” τα μάτια μας.