Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε διεθνή επιχείρηση

ΛΣ

Συμμετοχή του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε διεθνή επιχείρηση κατάσχεσης 13,5 τόννων κάνναβης στη Μεσόγειο

Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών στην Μεσόγειο θάλασσα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές Cuerpo Nacional de Policia (CNP) and Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), το M.A.O.C.-N1 και την Europol, συνέδραμε τις Ιταλικές Αρχές (Guardia di Finanza και η D.C.S.A.2) στον εντοπισμό πρωινές ώρες της 02 Δεκεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή 10ν.μ. από τις νοτιοανατολικές ακτές της νήσου Pantelleria Ιταλίας, του φορτηγού πλοίου M/V MUNZUR σημαίας Παναμά στην κατάσχεση περισσότερων από 13,5 τόννους κάνναβης (cannabis resin) και στη σύλληψη των έντεκα (11) μελών του πληρώματός του Ουκρανικής και Γεωργιανής εθνικότητας.

Η συντονιστική δομή της εν λόγω διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Libeccio International” που συγκροτήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, πλαισιώθηκε από αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Ισπανίας και της Europol και από τον Ιούνιο του 2015, έχει αποφέρει την κατάσχεση συνολικά 60 τόννων κάνναβης και τη σύλληψη 46 ατόμων.

Η εν λόγω διεθνής δράση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του ενάντια σε κάθε μορφή οργανωμένης εγκληματικότητας και ιδιαίτερα της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσόγειο θάλασσα.