Πλοία χωρίς πλήρωμα στο μέλλον

3064742-inline-8-why-ferries-and-cargo-ships-will-soon-be-autonomous

Πριν από μερικά χρόνια η ιδέα η ιδέα και μόνο θα φαινόταν σαν ιστορία βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Θα μπορούσε να συμβεί αυτό στην ναυτιλία;

Σύμφωνα με τον Esa Jokioinen, επικεφαλής ενός ειδικού θαλάσσιου team ερευνητικής ομάδας στο Rolls-Royce, η απάντηση είναι καταφατική ναι. Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα και ιδίως οικονομικούς λόγους, αισθάνεται τη μετάβαση σε πλοία με λίγο ή καθόλου πλήρωμα αποτελεσματική.

Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα και ιδίως για οικονομικούς λόγους, αισθάνεται τη μετάβαση σε πλοία με λίγο ή καθόλου πλήρωμα σωτήρια για το μέλλον, ειδικά για το πρότυπο φορτίου και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

“Αυτό είναι μέρος μιας εξέλιξης που συμβαίνει όχι μόνο σε θαλάσσιες, αλλά σε όλους τους τρόπους μεταφοράς, φορτηγά, αεροπλάνα και πλοία», λέει. “Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, αυτό ήταν μια άγρια ιδέα. Αλλά τώρα βλέπουμε πολλές επενδύσεις, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα προσθέσει το κόστος για τους πλοιοκτήτες.

Τα κυριότερα οφέλη προέρχονται από την κατάργηση των παροχών των μελών του πληρώματος, η κατάργηση αυτή σύμφωνα με το πλάνο εξοικονομεί, οικονομικά οφέλη από τις παροχές του πληρώματος, ηλεκτρική ενέργεια και αφήνει περισσότερο χώρο για το φορτίο, επίσης επιτρέπει μια πιο επίπεδη και πιο αεροδυναμική σχεδίαση του εκάστοτε πλοίου.