ΟΛΘ: Δελτίο Τύπου

ΟΛΘ

Συγκροτήθηκε σε σώμα του νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ. Α.Ε. στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd

Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. μετά την καταβολή του τιμήματος των 231,926 εκατ. ευρώ και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd.

Η SEGT Ltd αποτελείται από την «Deutsche Invest Equity Partners GmbH» (47%), την «Terminal Link SAS» (33%) και τη «Belterra Investments Ltd.» (20%).

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθήκοντα Προέδρου ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. αναλαμβάνει ο συντονιστής της κοινοπραξίας DIEP GmbH – Terminal Link SAS – Belterra Investments Ltd. κ. Σωτήριος Θεοφάνης, με αναπληρωτή Πρόεδρο ΔΣ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Terminal Link SAS, κ. Boris Wenzel.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. έχει ως εξής:

Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Θ. Α.Ε., εκτελεστικό μέλος
Boris Wenzel, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος
Arthur Davidian, μη εκτελεστικό μέλος
Άγγελος Βλάχος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Alexander-Wilhelm Von Mellenthin, μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Αλευράς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Gabriel Ioannou, μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Yung YU, μη εκτελεστικό μέλος

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Σωτήριος Θεοφάνης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην απερχόμενη διοίκηση για την προσφορά της τα τελευταία χρόνια στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, δήλωσε: «Ο Λιμένας Θεσσαλονίκης εμφανίζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή το επενδυτικό μας σχέδιο διατηρώντας ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με όλους τους φορείς. Είμαι πεπεισμένος ότι το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να καταστεί εμπορική πύλη και μεταφορικός κόμβος στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική και τη ΝΑ Ευρώπη, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας».

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής, προκειμένου να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα Διοίκηση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 12 μ.μ., στο κτίριο διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.