Τι γίνεται με τον Αθηνιό;

Αθηνιό

Άραγε πια είναι η πρόοδος του λιμανιού; κατά πόσο πιο λειτουργικό είναι τώρα από πριν;

Με βάση το φωτογραφικό υλικό μας, αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε, είναι ότι η “μόνη” παρέμβαση που έχει γίνει στο λιμάνι, είναι απλά και μόνο να μετακινηθεί σε ακόμα πιο “βαθιά” νερά, το σημείο όπου “φουντάρουν” την άγκυρα τους τα πλοία.

Με απλή λογική λοιπόν, όταν ένα πλοίο 150 μέτρων (πριν) έδενε και η πλώρη του βρισκόταν 150 μέτρα από την ακτή, τώρα, αν το λιμάνι “πήγε” παράδειγμα 30 μέτρα μέσα, σημαίνει ότι το η πλώρη του ίδιου πλοίου, όταν δένει θα βρίσκεται στα 180 μέτρα από την ακτή. Κάποιος θα αναρωτηθεί, τι σημαίνει αυτό; αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι όσο μεγαλώνει η απόσταση από την ακτή, μεγαλώνει και το βάθος.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα επιρρεπής στους ανέμους λιμάνι, χωρίς καμία απολύτως κάλυψη από τα πλάγια και την επέμβαση σε αυτό ώστε να το “πάμε” σε ακόμα βαθύτερα νερά.

Εφόσον κάποιοι επιμένουν να “παραμείνει” το λιμάνι εκεί, μήπως θα έπρεπε να μελετήσουν λίγο και την “κάλυψη” αυτού;

Το συγκεκριμένο λιμάνι, λίγο του σημείου που βρίσκεται άλλα και των “απότομων” μέτρων που έχει η περιοχή, ανά πάσα στιγμή μπορεί να καθίσταται επικίνδυνο για την πρόσδεση του εκάστοτε πλοίου. Μήπως τελικά θα έπρεπε να συμπεριληφθεί μέσα στα σχέδια, η κατασκευή λιμενοβραχίωνα, με αποτέλεσμα να παρέχει “ασφάλεια” στο εσωτερικό του λιμανιού;

Με το να πάμε το λιμάνι και σαφώς το σημείο τερματισμού ενός πλοίου, σε ακόμη βαθύτερα νερά, σίγουρα δεν καταφέρνουμε τίποτα, πέραν από το να συμβάλουμε στο να “μην” τερματίζει η άγκυρα κάποιων πλοίων στον βυθό.

Ένα τόσο “δύσκολο” λιμάνι, με βαθιά κι απότομα νερά, χωρίς να διαθέτει λιμενοβραχίωνα η απλά έναν κυματοθράυστη, σίγουρα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν το “μεταφέρουμε” ακόμα πιο μακριά κατά μήκος της ακτής.

Κάποιος θα αναρωτηθεί, πως θα κατασκευαστεί λιμενοβραχίωνας σε τόσο απότομα και “βαθιά” νερά; δεν είμαστε οι ειδικοί άλλα πιστεύουμε ότι κι αυτό γίνεται. Θα μπορούσε να επιμηκυνθεί το σημείο του φάρου για λίγα ακόμη μέτρα και να “μην” πάει το λιμάνι ούτε ένα μέτρο πιο βαθιά, αποτέλεσμα αυτού, να υπήρχε ακόμη μεγαλύτερη προστασία των πλοίων ιδίως όταν δένουν πλάι από τον φάρο (εκεί που έδενε το Blue Star Delos) πριν την έναρξη εργασιών.

Ακούστηκαν πολλά “σενάρια” πριν την έναρξη των εργασιών, κάποια στιγμή μάλιστα ακούστηκε έντονα, η μεταφορά του λιμανιού σε άλλο σημείο, τίποτα όμως δεν υπερίσχυσε από την διατήρηση και την επισκευή του Αθηνιού (Λιμάνι Σαντορίνης).

Με την “αποκατάσταση” των κατεστραμμένων προβλητών, σίγουρα θα έχουν περισσότερα πλοία την δυνατότητα να αγκυροβολούν ταυτόχρονα, το κατά πόσο όμως θα είναι λειτουργικό το λιμάνι με την μετατόπιση του πιο μέσα, αυτό είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος.