ΟΛΠ: Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του

ImageHandler

Εγκρίθηκε την Παρασκευή από τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά από το ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco.
Πρόκειται για το κείμενο με το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος βασικός μέτοχος, η Cosco, το λιμάνι.

Η συγκεκριμένη σύμβαση, όπως και η συμφωνία των μετόχων, θα πρέπει να περάσουν πλέον προς κύρωση από τη Βουλή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση και να καταβληθεί το τίμημα από τον επενδυτή.

Κατά τη σημερινή γενική συνέλευση εγκρίθηκε και νέο, μικρότερο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς τη συμμετοχή των δύο εκπρόσωπων των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, διορίστηκε ως νέο μέλος ο Σταύρος Χατζάκος σε θέση που παρέμενε κενή, ενώ εκτελεστικός αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Αθανάσιος Λιάκος, μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ΓΣ των μετόχων, αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των εργαζομένων ζήτησε να τους δοθεί ο λόγος, πράγμα το οποίο έγινε. Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι «ένα τέτοιο ξεπούλημα, μόνο σε μία τέτοια αίθουσα σιδηρόφραχτη θα μπορούσε να γίνει, μακριά από τον λαό και τους εργαζόμενους. Θεωρούμε, για τους λόγους που είχαμε εκθέσει και στο εξώδικο, ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης είναι παράνομη, καθώς δεν έχει εγκριθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και ψευδώς αναγράφεται μέσα στο κείμενο, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει γι’ αυτήν έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Αναδημοσίευση απο το salamina-press.blogspot.gr