Παρουσίαση Ariadne

 

Παρουσίαση πλοίου Ariadne

Ariadne η γιαπωνέζα που «τάραξε» τα νερά..

Αδιαμφισβήτητα η Hellenic Seaways διαθέτει αυτή τη στιγμή έναν πλούσιο στόλο με τα πλοία της να διακρίνονται για την άνεση και την πολυτέλεια.

Σε ένα από αυτά, το ιδιαίτερα δημοφιλές πλοίο Ariadne είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί το E-Marinews, στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία, έτσι παρακάτω ακολουθεί μια αναλυτική παρουσίαση, τόσο των τεχνικών όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του, που το κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ παρατίθεται και φωτογραφικό υλικό από τους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς του χώρους του πλοίου.

Ταυτότητα
Όνομα: Ariadne
Σημαία: Ελληνική
Έτος ναυπήγησης: 1996
Χώρα ναυπήγησης: Ιαπωνία
Αριθμός μητρώου πλοίου: 9135262
Τύπος πλοίου: Επιβατικό οχηματαγωγό
Ταυτότητα ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας: 240580000

Η ναυπήγηση του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου Ariadne ολοκληρώθηκε το 1996, στην Ιαπωνία με τις καλύτερες προδιαγραφές σε θέματα μεταφοράς επιβατών – οχημάτων αλλά και θεμάτων ασφάλειας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Το μέγεθος του αγγίζει τα 196 μέτρα μήκος, με 27 μέτρα πλάτος και 6,70 μέτρα βύθισμα.

Παρά το μεγάλο μέγεθος του μπορεί να αναπτύξει την ταχύτητα των
27,5 κόμβων έχοντας παράλληλα την δυνατότητα να μεταφέρει 2.045 επιβάτες αλλά και 560 οχήματα.

Για την φιλοξενία των επιβατών υπάρχουν 145 καμπίνες διαφόρων κατηγοριών και 459 κρεβάτια. Πιο αναλυτικά, το πλοίο διαθέτει καμπίνες δίκλινες και τετράκλινες, εσωτερικές και εξωτερικές, που είναι πολύ μεγαλύτερες από τις καμπίνες άλλων πλοίων, ενώ υπάρχουν καμπίνες ειδικά διαμορφωμένες για ΑμΕΑ.

Επίσης υπάρχουν αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου για τους επιβάτες που ίσως επιθυμούν έναν χώρο με λιγότερο συνωστισμό.

Ariadne

Παράλληλα, σε αυτά τα μέρη του Ariadne ο επιβάτης μπορεί να απολαύσει το φαγητό του, το ποτό του η το snack που επιθυμεί έχοντας πολλές επιλογές γεύσεων υψηλής ποιότητας από τα σημεία διάθεσης τροφίμων και το εστιατόριο.

Στο πλοίο επίσης μπορούμε να απολαμβάνουμε υπηρεσίες τρίτης γενιάς, όπως για παράδειγμα την χρήση του διαδικτύου μέσο Wi-Fi Wireless στον φορητό υπολογιστή μας η το κινητό μας τηλέφωνο.

Επίσης το πλοίο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο Video Games, κατάστημα αγορών, μπαρ, εστιατόριο, αεροπορικά καθίσματα οικονομικής θέσης αλλά και διακεκριμένης όπου ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες αντικατάστασης από δερμάτινα καθίσματα (κάτι που ισχύει για όλα τα αεροπορικά και της οικονομικής και της διακεκριμένης θέσης).

Ariadne

Φόρτωση – Εκφόρτωση οχημάτων και επιβίβαση – αποβίβαση επιβατών

Το Ariadne απαριθμεί συνολικά πέντε καταπέλτες εκ’ των οποίων οι τρεις βρίσκονται στην πρύμνη και δυο στο εμπρόσθιο μέρος του πλοίου.

Πρύμνη
Δύο μεγάλοι καταπέλτες, για φόρτωση οχημάτων και για την επιβίβαση των επιβατών και ακόμη ένας για φόρτωση οχημάτων από το πλάι.

Πλώρη και πλάι

Ένας πλαϊνός στην πλώρη και ένας ακόμη πλαϊνός μικρός ο οποίος να τονίσουμε ότι δεν προσφέρεται για φόρτωση – εκφόρτωση οχημάτων – επιβατών κάτι που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει φόρτωση – εκφόρτωση και άμεσα αλλά και επιλεκτικά χρησιμοποιώντας και τον πλαϊνό καταπέλτη της πλώρης στην περίπτωση που χρειαστεί η κριθεί αναγκαίο από το εκάστοτε λιμάνι.

Μηχανικό κομμάτι
Ας πάμε τώρα στο μηχανικό κομμάτι του πλοίου. Εκεί συναντάμε δύο μηχανές N.K.K. – Pielstick 14PC4-2V που αποδίδουν συνολική ισχύ 46200 ίππων.

Επίσης το πλοίο διαθέτει τρείς βασικές ηλεκτρογεννήτριες και μία εφεδρική, ενώ διαθέτει δύο Bow Thruster και 1 Stern Thruster, ισχύος
1100 Kw το καθένα, τα οποία χρησιμοποιούνται και χρησιμεύουν στους χειρισμούς (μανούβρες) του πλοίου.

Ένα πλοίο λοιπόν που έχει την δυνατότητα να αναπτύξει αρκετά μεγάλες ταχύτητες για το μέγεθος του, εξοπλισμένο πλήρως ώστε να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επιβάτη, απόλυτα ασφαλές και προσφέροντας μας υπηρεσίες απαραίτητες τόσο για την διασκέδαση μας αλλά και για τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες.

Το πλοίο στην χώρα μας

Ήταν 1η Ιανουαρίου του 2007 όταν ο πλοίαρχος κύριος Λούσσας Εμμανουήλ με το επιτελείο του, φουντάριζε για πρώτη φορά τις άγκυρες της όμορφης κι επιβλητικής «Γιαπωνέζας» στ” ανοιχτά του Πειραιά.

Το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο εκεί μέχρι και την επόμενη μέρα, όπου αφού πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις, έπειτα μεταφέρθηκε στο Κερατσίνι όπου και παρέμεινε για κάποιους μήνες προκειμένου να πραγματοποιηθούν στο πλοίο εργασίες.

Ακτοπλοϊκή γραμμή

Σεπτέμβριος του ίδιου έτους και το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Αριάδνη φέροντας τα διακριτικά της ανώνυμης ναυτιλιακής εταιρείας Κρήτης ΑΝΕΚ, βάζει πλώρη για το πρώτο του δρομολόγιο, στην γραμμή Πειραιάς – Χανιά.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές σχετικά με την δρομολόγηση του στην συγκεκριμένη γραμμή, το επιβατικό κοινό όμως στήριξε το «νέο αίμα» στην γραμμή, ήδη, από τα πρώτα δρομολόγια του.

Αυτό το χρονικό διάστημα το πλοίο δραστηριοποιείται στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.

Πλοιοκτησία

Πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η Hellenic Sea Ways, μια εταιρεία «κολοσσός» η οποία, έχοντας περάσει πλέον σε περίοδο κερδοφορίας και συνεχούς ανάπτυξης φροντίζει να ανανεώνει και να αναβαθμίζει τον στόλο της συνεχώς, πιστή στη δέσμευσή της για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον επιβάτη

Ζωντανό παράδειγμα η πρόσφατη αγορά του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου Ionian Queen, όπου η αγορά του ανακοινώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 σε σχετικό άρθρο της εταιρείας. Πρόκειται για ένα πλοίο στολίδι, με χωρητικότητα 2000 ατόμων και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου.

Η Hellenic Seaways είναι μία απο τις μεγαλύτερες ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τουρισμού εν πλω.

Με περισσότερα από 15 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, η εταιρεία διαθέτει στόλο με 21 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει 38 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας στους επιβάτες της ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες εν πλω.

Η Hellenic Seaways διακρίνεται για την φιλική και άριστη εξυπηρέτηση των πελατών, το θερμό καλωσορισμάτων επιβατών στο πλοίο, την άνεση και πολυτέλεια στις ξενοδοχειακού τύπου υποδομές των πλοίων της, την ποιότητα των εδεσμάτων και ποτών/ αναψυκτικών που σερβίρονται στα καφέ και τα εστιατόρια των πλοίων και την καθαριότητα των χώρων εστίασης, υγιεινής, καταστρώματος σε κάθε πλοίο της Hellenic Sea Ways.

Το Όραμα
Όραμα της Hellenic Seaways, για κάθε τομέα που δραστηριοποιείται, να είναι η καλύτερη της αγοράς και να βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία του κλάδου, μέσα από δύο βασικούς άξονες:

Την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς
Την τήρηση υψηλών επιπέδων ασφαλείας κατά τη λειτουργία των πλοίων της, διασφαλίζοντας την προστασία της ζωής των επιβατών και των πληρωμάτων της, όσο και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι αξίες
Οι άνθρωποι που εργάζονται στην Hellenic Seaways μοιράζονται έναν κοινό κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας και μία κοινή εταιρική κουλτούρα που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της.
Στον πυρήνα αυτής της εταιρικής κουλτούρας και του κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας που δεσμεύει όλους τους εργαζόμενους της Hellenic Seaways, βρίσκονται οι αξίες της. Αυτές αποτελούν την κινητήριο δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Οι αξίες δίνουν νόημα στο όραμα της εταιρείας.

Επαγγελματική Αριστεία
Υψηλό ήθος
Υπευθυνότητα
Σωστή και φιλική εξυπηρέτηση
Άμεση ανταπόκριση

Οι Στόχοι
Στους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται:
Συνεχής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες Διαρκής βελτίωση της τεχνογνωσίας στη θαλάσσια μεταφορά

Διακρίσεις & Βραβεία
Στο ενεργητικό της Hellenic Seaways υπάρχει μια πληθώρα διακρίσεων και τιμητικών βραβείων που καθιστούν τους ανθρώπους της υπερήφανους για την πορεία της εταιρείας μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα ο πήχης τίθεται ακόμη ψηλότερα, έχοντας την συνεχή βελτίωση και εξέλιξη ως πρωταρχικό οδηγό της λειτουργίας της.

Το 2014, η Hellenic Seaways βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ακτοπλοϊκή Εταιρεία της Χρονιάς στο πλαίσιο των Greek Shipping Awards 2014, που απονέμει η Lloyd’s List, βάσει των εξαιρετικών επιδόσεων αλλά και των καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρει στο επιβατικό κοινό.

To 2009, η εταιρεία αναδείχτηκε ως Κορυφαία σε Βαθμολογία Ακτοπλοϊκή Εταιρεία Εσωτερικού στα βραβεία κοινού που διοργάνωσε το διεθνές αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller.

Το 2007, απέσπασε την διάκριση Κορυφαία Επωνυμία της Ελληνικής Αγοράς για το έτος 2007 στο διαγωνισμό «SUPERBRANDS «. Την ίδια χρονιά, η Hellenic Seaways τιμήθηκε με το Βραβείο Τουριστικής Επιχείρησης 2007 για τον καθοριστικό ρόλο της στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής ακτοπλοΐας και των θαλάσσιων μεταφορών στον ευρύτερο νησιωτικό χώρο, με το βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2007 για την επιβατηγό Ναυτιλία» στο πλαίσιο των ναυτιλιακών βραβείων “Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2007” και με το βραβείο «Καλύτερο Πλοίο της Χρονιάς 2007» που απονεμήθηκε στο νεότευκτο Nissos Chios, επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ – Ο/Γ) το οποίο ναυπηγήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Το 2006, το ίδιο βραβείο για Καλύτερο Πλοίο της Χρονιάς 2006 δόθηκε στο νεότευκτο Nissos Mykonos, Ε/Γ – Ο/Γ στον θεσμό “Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2006”.

Η Hellenic Seaways έχει αναγνωρισμένη οικολογική λειτουργία, αφού δύο της πλοία, το Nissos Chios (2008) και το Nissos Mykonos (2006) απέκτησαν Πιστοποιητικό Προστασίας περιβάλλοντος “Green Star” από τον Ιταλικό Νηογνώμονα Rina

Η επίσκεψη του marinews στο πλοίο
18 Δεκεμβρίου 2015 λοιπόν και η ομάδα μας επιβιβάζεται στο πλοίο ώστε να ξεναγηθεί σε αυτό και να συλλέξει φωτογραφικό υλικό για την πραγματοποίηση της παρουσίασης του.

Η αλήθεια είναι ότι το Ariadne σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει για πλοίο που η ναυπήγηση του ολοκληρώθηκε το 1996, μοιάζει για πολύ νεότερο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways, την κυρία Ελένη Πετσετάκη από το τμήμα Marketing και δημοσίων σχέσεων, τον πλοίαρχο κύριο Γεώργιο Αρβανίτη, όλο το πλήρωμα του πλοίου και ιδιαίτερα τον κύριο Γεώργιο Καραφυλλίδη έναν πραγματικά εξαιρετικό άνθρωπο και άψογο επαγγελματία, ο οποίος και ήταν ο ξεναγός μας σε όλη την διάρκεια της φιλοξενίας μας σε αυτό βοηθώντας μας αφάνταστα.

PHOTO: Ε. Πρέκα για το marinews