Παρουσίαση Blue Star Patmos

Παρουσίαση πλοίου Blue Star Patmos

Παρουσίαση Blue Star Patmos, σε μία φιλική συνεργασία του E-Marinews με τον όμιλο Attica Group θα κάνουμε μία παρουσίαση του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Patmos, μία παρουσίαση που θα έχει να κάνει με πληροφορίες σχετικά με την ναυπήγηση του πλοίου, την γραμμή που δραστηριοποιείται, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και φωτογραφικό υλικό από τους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς του χώρους.

Blue Star Patmos

Ήταν 25 Ιουνίου του 2009 όταν ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Attica Group, Πέτρος Βέττας ανακοίνωνε την συμφωνία του ομίλου Attica Group για την ναυπήγηση δύο στον αριθμό, υπερσύγχρονων επιβατικών οχηματαγωγών πλοίων (Blue Star DelosBlue Star Patmos) με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd της Κορέας.

Δευτέρα λοιπόν 9 Ιουλίου του 2012 και το Blue Star Patmos κάνει την παρθενική του άφιξη στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, με πλοίαρχο τον κύριο Σπύρο Πεφάνη ο οποίος είναι ο πλοίαρχος όπου είχε φέρει στην χώρα μας και το Blue Star Delos.
Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd της Κορέας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές σε θέματα πλεύσης, μεταφοράς επιβατών – οχημάτων αλλά και θεμάτων ασφαλείας.

Να θυμίσουμε ότι είναι αδελφό πλοίο του Blue Star Delos ιδιοκτησίας επίσης Attica Group.
Το πλοίο στις 13 Ιουνίου του έτους 2012 αναχωρεί από την μακρινή Κορέα, με πλοίαρχο τον κύριο Σπύρο Πεφάνη, βάζοντας πορεία για την Ελλάδα.
Πλοίαρχος στο Blue Star Patmos, την στιγμή που το επισκεφτήκαμε ώστε να συλλέξουμε φωτογραφικό υλικό, είναι ο κύριος Μακάριος Λίρας, ένας από τους καλύτερους καπετάνιους που έχουμε την χαρά να τον βλέπουμε να πλοιαρχεί στην χώρα μας.

Blue Star Patmos

Πάμε να δούμε πρώτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου.

Το πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβους με ταυτόχρονη ικανότητα μεταφοράς 2.000 επιβατών και 430 οχημάτων. Επίσης διαθέτει εστιατόριο και εστιατόριο Self-Sevice
Κατάστημα / Boutique όπου θα βρει ο επιβάτης ρούχα, είδη δώρου κτλ.
Καταστήματα Flocafe και μπαρ καταστρώματος
Σε όλους τους χώρους του πλοίου υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο ίντερνετ (Wi-Fi).
STABILIZERS
Το πλοίο διαθέτει πλήρης κλιματισμό σε όλους τους εσωτερικούς του χώρους.
Τηλέφωνο με κερματοδέκτη
Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο διαθέτει συνολικά 91 καμπίνες εκ των οποίων καμπίνες Lux, καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς επίσης και καμπίνες για επιβάτες με κατοικίδια.
Αναρρωτήριο / Τηλεϊατρική Κάλυψη
Ανελκυστήρας / Κυλιόμενες σκάλες.
Καθίσματα Αεροπορικού Τύπου.
FLOCAFE Μπαρ
Ειδικοί χώροι φύλαξης κατοικίδιων

Blue Star Patmos

Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos διαθέτει συνολικά 91 καμπίνες – 326 κλίνες, πάρα πολλά καθίσματα αεροπορικού τύπου τα οποία θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι κάτι παραπάνω από αναπαυτικά, διαθέτει πολλούς άνετους κοινόχρηστους χώρους, τόσο εσωτερικούς αλλά όσο και εξωτερικούς και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές και πολύ ευχάριστο ταξίδι όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ακόμα και στον πιο ¨απαιτητικό¨ επιβάτη.

Να πούμε λίγα βασικά πράματα για τις καμπίνες του πλοίου, στο Blue Star Patmos όπως είδαμε διαθέτει καμπίνες που μπορούν να καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες τόσο σε χώρο και λειτουργικότητα αλλά και σε διαμόρφωση, οι καμπίνες διαθέτουν, τηλεόραση, ραδιόφωνο, τουαλέτα, ντούζ, γραφείο, επιλογή χαμηλού η υψηλού φωτισμού επιλέγοντας τον κεντρικό φωτισμό η τον φωτισμό που βρίσκετε στο κρεβάτι, τηλέφωνο, πολύ καλή ηχομόνωση. και στην περίπτωση που επιλογή μας είναι εξωτερική καμπίνα έχουμε και πολύ καλή θέα καθώς το πλοίο έχει αρκετά μεγάλα παράθυρα.
Τώρα όσο για το μέγεθος του πλοίου, είναι αρκετά ικανοποιητικό καθώς το ολικό μήκος του φτάνει τα 145,5 μέτρα, έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών και 450 αυτοκινήτων και αυτές οι δυνατότητες μπορούν να συνδυαστούν με την μεγίστη ταχύτητα του πλοίου η οποία φτάνει τους 26 κόμβους.

Blue Star Patmos

Το Blue Star Patmos δραστηριοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στην ακτοπλοϊκή γραμμή, Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη όπου τα πάει κάτι παραπάνω από καλά θα λέγαμε, καθώς το επιβατικό κοινό έχει πραγματικά αγκαλιάσει αυτό το νέο το πλοίο από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στην συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή.
Εκτός από την πολυτέλεια και την ασφάλεια που μας παρέχει το συγκεκριμένο πλοίο, μας προσφέρει και ένα πολύ γρήγορο ταξίδι καθώς η μεγίστη ταχύτητα του είναι οι 26 κόμβοι.

Και μια λεπτομέρεια, που ίσως για κάποιους να είναι πολύ σημαντική, αν είστε καπνιστής δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς το πλοίο έχει εξωτερικούς χώρους για τους καπνιστές, οι οποίοι προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό από το κρύο και από την ζέστη εφόσον είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι.

Εφόσον πρώτα έχει προηγηθεί το ανάλογο αίτημα στις 08/12/2015 μας περί φωτογράφισης και παρουσίασης του πλοίου και λαμβάνουμε την έγκριση.

Τετάρτη 09/12/2015 και ώρα 09:00 η ομάδα του marinews βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά όπου και θα επιβιβαστεί στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos ώστε να συλλέξει φωτογραφικό υλικό απο τους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους του πλοίου.

Η Blue Star Ferries εγκαινίασε τη νέα εποχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας μας και συνεχίζει, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και ιδιαίτερα στους κατοίκους των νησιών μας, όπως επίσης και στις μεταφορές εμπορευμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον όμιλο Attica Group, την Blue Star Ferries, την κυρία Χριστίνα Γρηγορά διευθύντρια Marketing του ομίλου Attica Group, τον πλοίαρχο κύριο Μακάριο Λίρα και όλο το πλήρωμα του πλοίου για την πολύ ζεστή φιλοξενία μας σε αυτό, τι αποκομίσαμε από το Blue Star Patmos, ένα πανέμορφο και ασφαλές πλοίο έτοιμο να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση (και αυτό είναι πραγματικότητα καθώς ταξιδέψαμε και εμείς με «καιρό» και δεν μας κούρασε καθόλου το πλοίο) έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επιβάτη – ταξιδιώτη σε θέματα ασφαλείας αλλά και σε θέματα υψηλών απαιτήσεων.

Άψογοι επαγγελματίες, υπέροχοι άνθρωποι και τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύ ζεστή φιλοξενία μας στο πλοίο.
Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 09:00.

PHOTO: Ε. Πρέκα για το e-marinews