Παρουσίαση Διονύσιος Σολωμός

Διονύσιος Σολωμός

Αφιέρωμα Διονύσιος Σολωμός

Μέσα στα πλαίσια των «παρουσιάσεων» πλοίων που πραγματοποιούμε κατά καιρούς, αυτήν την φορά η ομάδα μας θα “προσεγγίσει” και θα γνωρίσει λίγο καλύτερα, ένα πλοίο από την εταιρεία Ζαντέ Φέρρυς, το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ.

Το «Διονύσιος Σολωμός» ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο “Sanoyas Hishino Meisho Corporation” της Ιαπωνίας το 1990. Το πλοίο με την ολοκλήρωση της ναυπήγησης του, πείρε το όνομα ROYAL KAWANOE, το οποίο διατήρησε μέχρι και το 1999 που αγοράστηκε από την ΑΝΜΕΖ. Το 1999 το πλοίο “βαπτίζεται” «Διονύσιος Σολωμός» και εντάσσεται στον στόλο της ανώνυμης ναυτιλιακής μεταφορικής εταιρείας Ζακύνθου, φέροντας το όνομα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1798.

Διονύσιος Σολωμός

Το πλοίο σαν “γνήσιος Ιάπωνας” έχει αρκετά υπέρ στην φαρέτρα του, έχει ναυπηγηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάζει πρώτα την ασφάλεια, έπειτα την ικανοποιητική του ταχύτητα, την δυνατότητα μεταφοράς ενός μεγάλου αριθμού οχημάτων και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών εν πλω. Η ταχύτητα του Σολωμού κυμαίνεται στους 19+ κόμβους, ενώ έχει την δυνατότητα μεταφοράς 1.050 επιβατών και 360 ΙΧ οχημάτων, η ανάλογο αριθμό μεγαλύτερων οχημάτων. Ο Διονύσιος Σολωμός κινείται με δύο μηχανές τύπου PIELSTICK 8PC2-6L, 6000 BHP η “κάθε μία”, ενώ για τους ελιγμούς του (μανούβρες) μέσα στα λιμάνια χρησιμοποιεί BOW THRUSTER 800 ίππων. Βλέποντας το πλοίο από πρύμα βλέπουμε συνολικά “3 καταπέλτες”, δυο μεγάλους στο κέντρο για την φόρτωση – εκφόρτωση των οχημάτων και έναν μικρότερου μεγέθους στην δεξιά πλευρά του πλοίου, για την επιβίβαση – αποβίβαση των επιβατών σε αρκετά ικανοποιητικούς χρόνους.

Διονύσιος Σολωμός

Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στη Zante Ferries και εκτελεί δρομολόγια στα νησιά των δυτικών Κυκλάδων από το λιμάνι του Πειραιά και αναχωρεί από την πύλη Ε9. Οι προορισμοί του πλοίου είναι: Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολεγάνδρος, Σίκινος, Ίος και Σαντορίνη. Σαν σύνοψη θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία «σωστή» εταιρεία αλλά και ένα ασφαλές, όμορφο και «αξιοπρεπές» πλοίο, το οποίο μπορεί να καλύψει τον εκάστοτε επιβάτη στο μεγαλύτερο ποσοστό των απαιτήσεων του.

Παρουσίαση Διονύσιος Σολωμός

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επιλέξει το συγκεκριμένο πλοίο για κάποιο ταξίδι μας και σίγουρα θα το επιλέξουμε πολλές φορές ακόμα, καθώς πέρα το όμορφο ταξίδι που μπορεί να προσφέρει, απαρτίζεται από μια ομάδα ανθρώπων (πλήρωμα) το οποίο σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα υπέρ φιλικό περιβάλλον. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία Ζαντέ Φέρρυς, που στηρίζει σαν χορηγός μετακινήσεων την ομάδα μας.

Zante Ferries

Η Zante Ferries σας ταξιδεύει με άνεση, ασφάλεια και αξιοπιστία στις Δυτικές Κυκλάδες με το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο της “Διονύσιος Σολωμός” από το λιμάνι του Πειραιά και στη Σαμοθράκη και την Λήμνο, με το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο της “Αδαμάντιος Κοραής” από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μπορείτε να κλείσετε άμεσα το εισιτήριο σας κάνοντας online κράτηση μέσα από το site μας εύκολα και γρήγορα.

DIONISIOS-SOLOMOS-58

Εικόνα 18 από 18