Παρουσίαση Blue Star Delos

Παρουσίαση πλοίου Blue Star Delos

 
Σε μία φιλική συνεργασία του E-Marinews με τον όμιλο Attica Group θα κάνουμε μία παρουσίαση του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Delos, μία παρουσίαση που θα έχει να κάνει με πληροφορίες σχετικά με την ναυπήγηση του πλοίου, την γραμμή που δραστηριοποιείται, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και φωτογραφικό υλικό από τους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς του χώρους.
 
Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Delos ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd της Κορέας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές σε θέματα πλεύσης, μεταφοράς επιβατών – οχημάτων αλλά και θεμάτων ασφαλείας.
Το πλοίο στις 20 Οκτωβρίου του έτους 2011 αναχωρεί από την μακρινή Κορέα, βάζοντας πορεία για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το λιμάνι του Πειραιά.
 
 
Πλοίαρχος δεν είναι άλλος από τον Σπύρο Πεφάνη, έναν άψογο επαγγελματία αλλά και επίσης άψογο άνθρωπο που είχαμε την χαρά να συναντήσουμε στο ταξίδι μας και να έχουμε μια πολύ μεγάλη και ευχάριστη συζήτηση μαζί του για το πλοίο, αλλά και για πολλά θέματα που απασχολούν την ακτοπλοΐα.
Πάμε να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου.
Μέγιστη Ταχύτητα 26 κόμβοι Κατάστημα / GOODY’S
Ικανότητα μεταφοράς επιβατών 2.400 Κατάστημα / FLOCAFE
Ικανότητα μεταφοράς οχημάτων 430 Κατάστημα / Boutique
STABILIZERS Ασύρματη σύνδεση Internet (Wi-Fi)
Πλήρης Κλιματισμός Τηλέφωνο με κερματοδέκτη
Καμπίνες ΑΤΜ
Καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες Video Games
Καμπίνες για επιβάτες με κατοικίδια Αναρρωτήριο / Τηλεϊατρική Κάλυψη
Καθίσματα Αεροπορικού Τύπου Ανελκυστήρας / Κυλιόμενες σκάλες
Μπαρ Ειδικοί χώροι φύλαξης κατοικίδιων
Μπαρ Καταστρώματος
Shower
Και μια λεπτομέρεια, που ίσως για κάποιους να είναι πολύ σημαντική, αν είστε καπνιστής δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς το πλοίο έχει εξωτερικούς χώρους για τους καπνιστές, οι οποίοι προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό από το κρύο και από την ζέστη εφόσον είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι.
Το Blue Star Delos διαθέτει συνολικά 32 καμπίνες επιβατών (οι οποίες απαριθμούν 118 κλίνες), 468 καθίσματα αεροπορικού τύπου, πολλούς άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές και άνετο ταξίδι όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ακόμα και στον πιο ¨απαιτητικό¨ επιβάτη.
 
 
Το Blue Star Delos έχει πλέον δρομολογηθεί από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου του 2011 στην γραμμή Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Ίου – Σαντορίνης
Αυτή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή η οποία και θα ακολουθήσει σήμερα το marinews στα πλαίσια της παρουσίασης του υπέρ σύγχρονου αυτού πλοίου ιδιοκτησίας Attica Group
 
Πριν αρχίσουμε την παρουσίαση του πλοίου, εδώ μπορούμε να δούμε ένα μικρο βίντεο από την παρθενική άφιξη του Blue Star Delos στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, που έγινε στις 9 Νοέμβριου του 2011, το πλοίο έριξε κάβο λοιπόν στην Ακτή Καλλιμασιώτη, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του δυο ημέρες αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου του 2011.
 
 
Εφόσον πρώτα έχει προηγηθεί το αίτημα μας αλλά και η έγκριση αυτού, από τον όμιλο Attica Group, μπορούμε πλέον να επιβιβαστούμε στο πλοίο για το ταξίδι μας, θα ταξιδέψουμε στην γραμμή Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Ίου – Σαντορίνης.
 
Να πούμε ότι στα χειριστήρια βρίσκεται ο καπετάνιος Σπύρος Πεφάνης, αυτός δηλαδή που έφερε και το πλοίο από την Κορέα, ο άνθρωπος που μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του, δίνει πραγματική ζωή σε αυτό το πλωτό στολίδι που ακούει στο όνομα Blue Star Delos.
 
 
Επίσης να τονίσουμε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, 24-5-13 μπαίνουμε στο πλοίο και αυτό που βλέπουμε είναι ότι όλοι οι χώροι του διατηρούνται τόσο καθαροί από το πλήρωμα, που μοιάζει να μην έχει περάσει ούτε λεπτό από τις 11-11-11 όπου είχαμε ξανά μπει στο πλοίο προκειμένου να παραβρεθούμε στα εγκαίνια.
Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 07:25
 
Το πλοίο λύνει κάβους, σηκώνει καταπέλτες και αναχωρεί για το Αιγαίο.
Εδώ μπορούμε να δούμε τις εικόνες και τα βίντεο από το πλοίο, θα δούμε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
PHOTO: Ε. Πρέκα για το marinews