Παρουσίαση Knossos Palace

Παρουσίαση Knossos Palace

Παρουσίαση πλοίου Knossos Palace

Παρουσίαση Knossos Palace, το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Knossos Palace, ιδιοκτησίας Minoan Lines ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Sestri Cantiere Navale του ομίλου Fincantieri
 
Εισαγωγή
Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον κύκλο των αφιερωμάτων, αυτήν την φορά θα κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα ακόμη πλωτό παλάτι της Minoan Lines.
Το όνομα αυτού Knossos Palace, αδερφό πλοίο του Festos Palace ιδιοκτησίας Minoan Lines το οποίο και είχαμε την χαρά να παρουσιάσουμε ταξιδεύοντας το στις 17 Ιουνίου 2013 το οποίο και μπορούμε να το δούμε εδώ.
Παρουσίαση Knossos Palace
 
Ναυπήγηση
Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Knossos Palace, ιδιοκτησίας Minoan Lines ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Sestri Cantiere Navale του ομίλου Fincantieri στην Ιταλία και παραδόθηκε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του τον Νοέμβριο του 2000.
Εδώ μπορούμε να δούμε μια μικρή παρουσίαση της Fincantieri σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου.
 
Ακτοπλοϊκή γραμμή
Το πλοίο πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο παράλληλα με το πλοίο Festos Palace, έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα ακόμη υπέρ σύγχρονο πλωτό παλάτι, με δυνατότητα ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων, που έχει την δυνατότητα να μας προσφέρει απλόχερα ένα πολύ γρήγορο, απόλυτα ασφαλές, (το πλοίο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο παροχής πρώτον βοηθειών σε περίπτωση ασθενείας η τραυματισμού κάποιου επιβάτη) αλλά και γρήγορο ταξίδι στους αγαπημένους μας προορισμούς.
Παρουσίαση Knossos Palace
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Το ολικό μήκος του H/S/F  Knossos Palace αγγίζει τα 214 μέτρα
Ολική χωρητικότητα: 24.003 τόνοι
Γκαράζ χωρητικότητα: 1.500 γραμμικά μέτρα
Έχει την δυνατότητα μεταφοράς 2500 επιβατών και 700 αυτοκινήτων, αυτός ο αριθμός βέβαια μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή, φορτώνοντας αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μαζί με φορτηγά.
Διαθέτει 742 καθίσματα αεροπορικού τύπου εκ των οποίων τα 108 είναι Very Important Person
Επίσης στο πλοίο υπάρχει αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών
Επίσης όπως έχουμε ήδη πει το πλοίο έχει την δυνατότητα να αναπτύξει την ταχύτητα των 31,6 κόμβων, μια πραγματικά πολύ ικανοποιητική ταχύτητα, για οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή γραμμή είτε αυτή είναι του εσωτερικού είτε του εξωτερικού.
 
Παρουσίαση
Εφόσον έχει προηγηθεί το αίτημα μας στην Minoan Lines και η θετική απάντηση από πλευρά της ναυτιλιακής, αρχές Ιουλίου λοιπόν και ημέρα Κυριακή και βρισκόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να επιβιβαστούμε στο πλοίο, σκοπός μας να ταξιδέψουμε στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο και αντίστροφος, ώστε να συλλέξουμε φωτογραφικό υλικό από τους χώρους του πλοίου και ταξιδεύοντας το να έχουμε μια πλήρης εικόνα, την οποία και θα ¨βγάλουμε¨ μέσα από τον φακό μας…
 
Να περάσουμε και λίγο πιο ¨μέσα¨ τώρα, αρχικά πάμε να δούμε λίγο τις καμπίνες του πλοίου, όπως βλέπουμε το H/S/F Knossos Palace διαθέτει αρκετά μεγάλες καμπίνες σε χωρητικότητα, κάτι πολύ σημαντικό θα λέγαμε γιατί αυτό δίνει ένα αίσθημα ελευθερίας στον επιβάτη – ταξιδιώτη.
Οι καμπίνες του πλοίου διαθέτουν, τηλέφωνο με το οποίο μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την ρεσεψιόν αν πάσα στιγμή, μπάνιο, τηλεόραση και στην περίπτωση που η επιλογή μας είναι μια καμπίνα εξωτερικού τύπου, εκεί έχουμε το επιπλέον πλεονέκτημα να απολαμβάνουμε με πολύ μεγάλη ευκολία την θέα που μας παρέχει το ταξίδι καθώς το πλοίο διαθέτει αρκετά μεγάλα παράθυρα.
 
Επίσης θα ήταν άδικο να μη μιλήσουμε για την ηχομόνωση που διαθέτουν οι καμπίνες, απομονώνοντας τους εξωτερικούς ήχους σε πολύ μεγάλο βαθμό κάνοντας την παραμονή μας στο πλοίο ακόμα πιο ευχάριστη και ξεκούραστη.
Να δούμε τώρα και τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου.
Θα ξενίσουμε από τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, όπως θα δούμε και παρακάτω στο φωτογραφικό υλικό που έχουμε συλλέξει από το πλοίο,
τα πάντα δένουν τόσο αρμονικά που ακόμα και ο πιο δύσκολος επιβάτης πολύ δύσκολα θα μπορούσε να μην μείνει ικανοποιημένος, τα πάντα κατασκευασμένα με το απόλυτο μεράκι, όμορφα χρώματα, τέλεια σύνθεση, ξύλου, υφασμάτων κτλ.
 
 
Στους εξωτερικούς χώρους τώρα, κι εδώ όπως βλέπουμε κυριαρχεί σε όλα να Deck του πλοίου η καθαριότητα, η συντήρηση και το μεράκι, κάθε σημείο του πλοίου έχει να μας προσφέρει και μια γωνιά που δεν αργεί να γίνει η αγαπημένη μας.
Όσο για το πλήρωμα;
Εδώ και αν δένουν όλα μεταξύ τους, φιλόξενο πλήρωμα σε πολύ μεγάλο βαθμό, και όχι βέβαια σε εμάς που ταξιδέψαμε για τις ανάγκες του συγκεκριμένου αφιερώματος, αλλά σε όλο το επιβατικό κοινό, ανεξαρτήτου επιλογής θέσης του εκάστοτε επιβάτη, έχουμε ταξιδέψει ξανά σαν απλοί επιβάτες με το συγκεκριμένο πλοίο και οι εντυπώσεις μας από όλο το πλήρωμα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές.
 
Πλοιοκτήτρια εταιρεία
Μια δύναμη από το 1972 πρωταγωνιστεί στο χώρο της ναυτιλίας.
Μια κορυφαία ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία με υπερσύγχρονο στόλο, που ενώνει καθημερινά, λιμάνια και ανθρώπους με υποδειγματική ασφάλεια, άνεση και πολυτέλεια.
Minoan Lines για την Εδραίωση στην Πρωτοπορία, την Ποιότητα και την Ασφάλεια, τo Δυναμισμό και τον Σεβασμό στο Περιβάλλον.
Με τη αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας πλοίων, με νέα υπερσύγχρονα και υπερπολυτελή ταχύπλοα πλοία
Με τη δημιουργία νέων επικερδών δρομολογιακών γραμμών εντός και εκτός των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας
Με τη διατήρηση και ενίσχυση της κυρίαρχης θέσης της Minoan Lines στις γραμμές της Ελλάδας και της Ιταλίας, με παράλληλη ενίσχυση της ανταγωνιστικής της ικανότητας
Με τη διεύρυνση του εμπορικού δικτύου της εταιρείας, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σε περισσότερους σταθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στην ετήσια πανελλαδική έρευνα Famous Brands, η οποία διενεργείται από την Tradelink Reputation Research & Consultancy, η Minoan Lines αναδείχθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά (2008, 2009, 2011, 2012) ως η ακτοπλοϊκή εταιρεία με την καλύτερη φήμη για το 2012, κερδίζοντας το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της.
 
 
Η Minoan Lines με μία επιτυχημένη πορεία 40 χρόνων και πρωταγωνιστικό ρόλο στις γραμμές που δραστηριοποιείται, αποτελεί υπόδειγμα επιχειρηματικής πρωτοπορίας τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας πλέον καθιερώσει το όνομά της στις κορυφαίες και συνεχώς εξελισσόμενες εταιρείες στο χώρο. Συνδυάζοντας άρτια την εμπειρία με τη διορατικότητα, η Minoan Lines χαράζει τη στρατηγική της τοποθετώντας το επιβατικό κοινό στο επίκεντρο κάθε καινοτόμου επιχειρηματικής της πρακτικής. Κύριο μέλημα της είναι ο σεβασμός στον επιβάτη, στους αυτοκινητιστές και στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες τους και δέσμευσή της να ανταποκρίνεται απέναντι τους με συνέπεια και αφοσίωση. Μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου της με υψηλής τεχνολογίας πολυτελή πλοία και των πιστοποιημένων στο σύνολο τους κατά τα διεθνή πρότυπα διαχείρισης ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό, η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μίας μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης.
 
Με αυτά τα δεδομένα ευχαριστούμε θερμά το επιβατικό μας κοινό, τους πελάτες μας αυτοκινητιστές και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην ακτοπλοΐα. Επιπλέον, με τη θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στην έρευνα «Famous Brands 2012″ επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη του επιβατικού μας κοινού, το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας που ανέδειξε για τέταρτη συνεχή χρονιά τη Minoan Lines ως την εταιρεία με την καλύτερη φήμη στο χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας.
 
Τέλος θα χρησιμοποιήσουμε έναν πολύ γνωστό σε όλους μας όρο, ¨μια εικόνα χίλιες λέξεις¨ πάμε να δούμε τις εικόνες που συλλέξαμε από αυτό τhn Παρουσίαση Knossos Palace, σε ένα δρομολόγιο στην γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο με επιστροφή, ύστερα από το αίτημα μας στην ναυτιλιακή εταιρεία Minoan Lines το οποίο και βρήκε άμεσα ανταπόκριση.
 
Παρουσίαση Knossos Palace
 
PHOTO: Ε. Πρέκα για το marinews