Παρουσίαση Olympic Champion

Παρουσίαση πλοίου Olympic Champion

 
Εισαγωγή
Το συμβολικό όνομα του πλοίου δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πρωταθλητής και το ίδιο, το υπερσύγχρονο Olympic Champion, κατακτά επάξια τον τίτλο του πιο γρήγορου στην κατηγορία του πλοίου στην Αδριατική. Ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Fosen της Νορβηγίας, διαθέτει 4 κύριες μηχανές και τα πιο σύγχρονα μέσα ασφαλούς πλοήγησης.
 
Παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ενώ βραβεύτηκε ως το καλύτερο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο, από την Γερμανική Λέσχη Αυτοκινητιστών ADAC πιστοποιώντας έτσι ότι πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, σε ότι αφορά στον τεχνικό εξοπλισμό και το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Το Olympic Champion παρέχει την υπηρεσία Camping on Board διαθέτοντας ειδικά διαμορφωμένο κατάστρωμα για όσους επιθυμούν να διαμένουν στο τροχόσπιτο τους κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους. Επιπλέον το εστιατόριο του πλοίου έχει πιστοποιηθεί με το ειδικό σήμα ποιότητας «Ελληνική Κουζίνα» του ΕΟΤ.
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Το Olympic Champion έχει δυνατότητα μεταφοράς 1874 επιβατών και 670 οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, των οποίων  ο αριθμός μπορεί να μεταβληθεί συνδυάζοντας τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης με φορτηγά οχήματα, όλα αυτά συνδυάζοντας τα με την ταχύτητα των 31 κόμβων, μια ταχύτητα πραγματικά πολύ ικανοποιητική.
Οι διαστάσεις του πλοίου έχουν ως εξής, το ολικό μήκος του αγγίζει τα 204 μέτρα, ενώ το πλάτος του φτάνει τα 26 μέτρα και διαθέτει πτερύγια ευστάθειας.
Όσο για θέματα γαστρονομίας, ούτε και εδώ θα συναντήσουμε κάποιο πρόβλημα καθώς το πλοίο έχει εστιατόριο A La Carte – Εστιατόριο Self Service – Cafe – Bar
 
Επίσης μπορούμε να βρούμε καταστήματα μέσα στο πλοίο, για την αγορά προσωπικών ειδών αλλά και γιατί όχι να προσφέρουμε κάποιο δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Φιλοξενία κατοικίδιων για να έχουμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε μαζί με τους αγαπημένους μας φίλους.
 
Το πλοίο συνολικά απαριθμεί 776 κλίνες, να τονίσουμε ότι υπάρχουν καμπίνες για όλες τις επιλογές καθώς και καμπίνες για άτομα με ιδιωτικές ανάγκες.
Πέρα τις καμπίνες και τα κοινά σαλόνια το πλοίο διαθέτει και 323 καθίσματα αεροπορικού τύπου που κάνουν το ταξίδι πολύ ξεκούραστο και αναπαυτικό ταξίδι, επίσης η υπηρεσία Cabin Cinema που διαθέτει το πλοίο μας υπόσχεται απολαυστικές στιγμές εν πλω.
 
Πάμε τώρα να πούμε δυο λόγια σχετικά με την επικοινωνία αλλά και την σύνδεση μας στον κυβερνοχώρο μέσα από το πλοίο, στο Olympic Champion έχουμε την δυνατότητα να συνδεθούμε στο διαδίκτυο με το ασύρματο internet (wi-fi) ώστε να φροντίσουμε για τις ηλεκτρονικές μας διεργασίες αλλά και την διασκέδαση μας.
Επίσης το πλοίο διαθέτει καρτοτηλέφωνο, τηλεϊατρική, κλιματισμό, μηχάνημα αυτόματων αναλήψεων, ασανσέρ και κυλιόμενες σκάλες
 
Διατυπώσεις
Εφόσον έχει προηγηθεί το αίτημα μας στην κοινοπραξία Anek – Superfast αλλά και η θετική απάντηση από πλευρά της κοινοπραξίας, 29 Ιουνίου του 2013 λοιπόν και ημέρα Σάββατο, βρισκόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να επιβιβαστούμε στο πλοίο, με σκοπό να ταξιδέψουμε στην ακτοπλοϊκή γραμμή ΠειραιάςΗράκλειο ώστε να συλλέξουμε φωτογραφικό υλικό από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Olympic Champion και ταξιδεύοντας το να έχουμε μια πλήρη εικόνα, την οποία και θα ¨βγάλουμε¨ μέσα από τον φακό μας…
 
Ακτοπλοϊκή γραμμή
Το πλοίο αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο για λογαριασμό της κοινοπραξίας που έχει ιδρυθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των Anek Lines και Super Fast Ferries
 
Ναυτιλιακή εταιρεία
H εταιρεία ιδρύθηκε στις 10 Απριλίου του 1967, με την επωνυμία «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ANEK LINES», με μετόχους απλούς ανθρώπους της Μεγαλονήσου. Είναι η πρώτη εταιρεία λαϊκής βάσης και η ιδέα της ίδρυσής της προέκυψε από την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα.
 
Διοικείται από 15μελες συμβούλιο και απασχολεί κατά μέσο όρο 1800 άτομα σε πληρώματα & Διοικητικές Υπηρεσίες ξηράς. Η έδρα της είναι στα Χανιά, σε ιδιόκτητα υπερσύγχρονα γραφεία, τα οποία διαθέτουν μεγάλο συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα φιλοξενίας 500 ατόμων.
 
Η δραστηριοποίηση της ΑΝΕΚ στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1970 με τη δρομολόγηση του πρώτου πλοίου της, του αλησμόνητου «ΚΥΔΩΝ», στη γραμμή Πειραιά – Χανιά. Από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξή της ήταν εντυπωσιακή.
Ο μεγάλος και σύγχρονος στόλος της ΑΝΕΚ περιλαμβάνει 10 ιδιόκτητα πλοία, ελληνικού νηολογίου, τα οποία είναι πιστοποιημένα με τα Διεθνή Συστήματα Ασφάλειας και Ποιότητας ISM & ISPS Systems, ΙSO & HACCP αντίστοιχα.
Επιπροσθέτως, εφαρμόζοντας την Διεθνή Σύμβαση STCW του 1995, που αφορά στην ποιότητα των πληρωμάτων (εξειδίκευση, διπλώματα, εμπειρία κλπ), η ΑΝΕΚ κατά γενική ομολογία έχει καταφέρει να διατηρήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο χώρο της διεθνούς και εγχώριας ναυτιλίας.
 
Η σημερινή Anek Lines ανήκει στην ομάδα των πλέον σύγχρονων ναυτιλιακών εταιρειών, με πανευρωπαϊκή παρουσία και μεγάλο κύρος. Από το Δεκέμβριο του 1998, με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, διασφάλισε την ανοδική της πορεία.
 
Με τη διεύρυνση του εμπορικού της δικτύου, με την δημιουργία νέων δρομολογιακών γραμμών, με την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών και των προκλήσεων στο ναυτιλιακό χώρο, με την υλοποίηση εύστοχων στρατηγικών Marketing που λαμβάνουν υπόψη όλες τις σημαντικές ιδιομορφίες και τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς, ενεργοποιεί αποδοτικά και ανταγωνιστικά τόσο το συνολικό δυναμικό της όσο και το μεγάλο δίκτυο πωλήσεων και πρακτορείων που την αντιπροσωπεύουν, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Παράλληλα, η ΑΝΕΚ είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και με υπευθυνότητα προσφέρει χρόνια τώρα στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από μεγάλες περιβαλλοντικές, αθλητικές, πολιτισμικές χορηγίες, στηρίζει οικονομικά ιδρύματα κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενισχύει προσπάθειες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και προβολής της ιστορικής φυσιογνωμίας της Κρήτης, συμμετέχοντας στην τουριστική προβολή της χώρας. Βρίσκεται πάντα, έμπρακτα και διακριτικά & στο πλευρό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη την συνδρομή της.
 
Το Δεκέμβριο του 2008, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των΄΄ 5th Greek Shipping Awards΄΄ που διοργάνωσε η Lloyd’s List, η ΑΝΕΚ βραβεύτηκε ως «H Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2008 για την Επιβατηγό Ναυτιλία».
Από την γέννηση της εταιρείας & τον κατάπλου του πρώτου πλοίου της, του θρυλικού ΚΥΔΩΝ, μέχρι τις μελετημένες στρατηγικές αποφάσεις της σημερινής Διοίκησης, η ΑΝΕΚ LINES λειτουργεί χωρίς παρέκκλιση, με υπευθυνότητα και συνέπεια, αναπτύσσει και βελτιώνει τον αξιόπιστο στόλο της, το ειδικευμένο προσωπικό της και τις άψογα παρεχόμενες υπηρεσίες της. Και όλα αυτά πάντα με κύριο γνώμονα το συμφέρον του επιβατικού κοινού που μακροπρόθεσμα εξασφαλίζει και την ευρωστία του δικού της φέροντος μετοχικού οργανισμού.
 
Εντυπώσεις
Οι εντυπώσεις μας από αυτό το ταξίδι θα λέγαμε ότι είναι απερίγραπτες, όλο το πλήρωμα έκανε τα πάντα ώστε η διαμονή μας στο πλοίο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη, τι κατάφεραν; να μας κάνουμε να νιώσουμε ακριβώς όπως νιώθουμε με το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον.
Η Κρητική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο, όλο το πλήρωμα σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού μας ήταν δίπλα μας κάνοντας το ταξίδι μας απολαυστικό με όλη την έννοια της λέξεως.
Έχουμε ταξιδέψει με όλα τα πλοία τής ακτοπλοΐας μας, αλλού ήταν φιλόξενα, αλλού πολύ φιλόξενα και αλλού εξαιρετικά, εσείς όμως καταφέρατε σε αυτό το ταξίδι, να μας ταξιδέψετε στο «όνειρο» με αυτό το πλωτό στολίδι και το υπέρ φιλόξενο πλήρωμα του.
Σας ευχαριστούμε θερμά…
 
PHOTO: Ε. Πρέκα για το marinews