Ξεκινάει δρομολόγια το ταχύπλοο Superspeed

superspeed

Ξεκινάει δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σποράδες το ταχύπλοο Super Speed

Η GOLDEN STAR FERRIES σας ανακοινώνει την έναρξη δρομολογίων του νέου ταχύπλοου πλοίου της, T/X SUPERSPEED στην γραμμή Θεσσαλονίκης – Σκιάθου – Σκοπέλου – Αλοννήσου και αντίστροφα από την Παρασκευή 15/06/2018. Η εταιρεία, πιστή στο πρόγραμμά της, διευρύνει την παρουσία της στην Ελληνική Ακτοπλοΐα με νέους προορισμούς.

Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 15 Ιουνίου, τα δρομολόγια του στην γραμμή Θεσσαλονίκης – Σκιάθου – Σκοπέλου – Αλοννήσου και αντίστροφα το ταχύπλοο SuperSpeed της GOLDEN STAR FERRIES.

Η εταιρεία των αδελφών Στεφάνου, εφαρμόζοντας το αναπτυξιακό της σχέδιο διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική ακτοπλοΐα με νέους προορισμούς.

Η γραμμή θα εξυπηρετείται με καθημερινές αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη στις 10:00 το πρωί.

Το SUPERSPEED είναι ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος, τύπου trimaran, το πρώτο αυτού του τύπου που ήρθε στην Ελλάδα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Ολικό μήκος 54,50 μ., πλάτος 15,30 μ., δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και ταχύτητα 35 κόμβοι.

Το trimaran έχει τρεις καρίνες-hull μία αριστερά, μία δεξιά και μία στη μέση σε αντίθεση με τα catamaran που έχουν μία δεξιά και μία αριστερά.

Ναυπηγήθηκε το 2001 στα «North West Bay» της Αυστραλίας. Για 6 μήνες έκανε το δρομολόγιο Σπλίτ-Ντουμπρόβνικ στις δαλματικές ακτές, πριν το αγοράσουν οι Στεφάνου τον Νοέμβριο του 2017.

Αρχικώς τα αδέλφια Στεφάνου το προόριζαν για τις Κυκλάδες όμως τελικά πήρε δρομολόγια για το βόρειο Αιγαίο.

Πηγή: cyclades24.gr