Χρεωστικό νομοσχέδιο του Μπαγκλαντές για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Χρεωστικό νομοσχέδιο του Μπαγκλαντές για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Χρεωστικό νομοσχέδιο του Μπαγκλαντές για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Το κοινοβούλιο του Μπαγκλαντές πέτυχε νομοσχέδιο ανακύκλωσης πλοίων, καθώς η χώρα στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα ναυπηγεία του.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ανακύκλωσης πλοίων του Μπαγκλαντές το 2018, μέρος των προσπαθειών της χώρας για την ενίσχυση της βιομηχανίας ανακύκλωσης πλοίων, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν ασφάλεια ζωής για όλους τους υπαλλήλους και να ευθυγραμμίζονται πλήρως με τους σχετικούς παγκόσμιους νόμους και συμβάσεις, σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις των ΜΜΕ.

Επιπλέον, ο νόμος θεσπίζει μια ζώνη στο Chittagong για τη βιομηχανία ανακύκλωσης πλοίων σύμφωνα με το τμήμα 4 του σχεδίου νόμου. Η καθιέρωση ναυπηγείου χωρίς άδεια ή εκτός της ζώνης ή η εισαγωγή πλοίων χωρίς πιστοποιητικό μη αντίρρησης (NOC) θα τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών και / ή πρόστιμο από 1 εκατομμύριο BDT έως 3 εκατομμύρια BDT.

Επιπλέον, η εισαγωγή πλοίου χωρίς ΝΟΚ από το υπουργείο ναυτιλίας, η ανακύκλωση πλοίου χωρίς ΝΟΚ, καθώς και η παραγωγή ψευδούς NOC, θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και / ή πρόστιμο.

Το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης το σχηματισμό ενός συμβουλίου 14 μελών το οποίο θα επιβλέπει τις δραστηριότητες ανακύκλωσης πλοίων. Η κυβέρνηση της Ινδίας θα δημιουργήσει επίσης μια εγκατάσταση επεξεργασίας, αποθήκευσης και διάθεσης εντός τριών ετών από τη θέσπιση του νόμου για τη διαχείριση των αποβλήτων από την ανακύκλωση των πλοίων.

Τα ναυπηγεία του Μπαγκλαντές βρίσκονται εδώ και καιρό στο προσκήνιο λόγω των κακών συνθηκών εργασίας που οδήγησαν σε πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στα ναυπηγεία.

Με ετήσια ολική χωρητικότητα άνω των 8,8 εκατομμυρίων, η βιομηχανία ανακύκλωσης πλοίων του Μπαγκλαντές είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο, η δεύτερη από τη γειτονική Ινδία από πλευράς όγκου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: https://worldmaritimenews.com/