Covid-19 vs ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας

Covid-19 vs ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας

Μόλις ένας μήνας μένει για να “κλείσει”, ο «φάκελος» με το όνομα 2020, ώστε να κάνουμε και τον απολογισμό. Μέσα στο έτος και συμπεριλαμβανομένης της κρίσης, που προκάλεσε η πανδημία του covid-19, οι θαλάσσιες μετακινήσεις και μεταφορές πέρασαν σε άλλα επίπεδα.

Σίγουρα η ακτοπλοΐα δέχθηκε αρκετά μεγάλο πλήγμα, είδαμε πλοία που δεν «έλυσαν» καθόλου το καλοκαίρι, είδαμε σημαντική μείωση του επιβατικού κοινού λόγο των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση, αλλά είδαμε και βλέπουμε και ανεκτέλεστα δρομολόγια. Μια πολύ δύσκολη σεζόν λοιπόν, με έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά, σίγουρα δεν είναι και οι καλύτερες βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα στην επόμενη σεζόν. Μπορεί να υπήρξαν “ορισμένα” δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν με επιδότηση, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να  μοιάζουν “όλα” και για “όλους” όπως πριν.

Η κρουαζιέρα δυστυχώς είναι ο τομέας που έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται, τα πιο ισχυρά «χτυπήματα» καθώς είδαμε όλο αυτό το διάστημα να φεύγουν πλοία, για ανακύκλωση (σκράπ), να πωλούνται ακόμα και σε “τιμές σκράπ”, καθώς και άλλα πλοία να παίρνουν τον δρόμο του παροπλισμού, μέχρι να γνωστοποιηθεί τι ακριβώς τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά τι έχει συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2020, θα κάνουμε μια ανασκόπηση από τον Ιούνιο, μέχρι και τον μήνα που διανύουμε (Νοέμβριο) σχετικά με το πόσα πλοία βγήκαν εκτός μάχης.

Θα αρχίσουμε από την αποχώρηση του Costa Victoria, ήταν πραγματικά κεραυνός εν αιθρία, το άκουσμα περί αποχώρησης, του θρυλικού αυτού πλοίου. Ήταν μια είδηση που σύντομα κατέκλυσε τα Μ.Μ.Ε, μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή που ανακοινώθηκε, ότι το κρουαζιερόπλοιο σύντομα θα οδηγηθεί για ανακύκλωση. Ο Ιούνιος αναμφίβολα ήταν ο μήνας, που σηματοδοτούσε το τι θα ακολουθήσει. Μπαίνουμε στον Ιούλιο όπου τα πράγματα εκεί πήραν ακόμα χειρότερη τροπή, ήταν ο “χειρότερος” μήνας για την Pullmantur Cruise, όπου δύο από τα πλοία της οδηγήθηκαν για ανακύκλωση. Στις 22 Ιουλίου το Monarch κατέπλευσε στις ακτές της Aliaga, όπου και θα “τερμάτιζε” την καριέρα του, ενώ μια ημέρα μετά καταφθάνει στο σημείο και το Sovereign επίσης της Pullmantur Cruise.

Βέβαια ο Ιούλιος δεν “έκλεισε” μόνο με αυτά τα δύο πλοία, καθώς λίγες ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου, οι ακτές της Aliaga άνοιγαν την «αγκαλιά» τους, για να υποδεχτούν το Carnival Fantasy της Carnival Cruise.

Τον Αύγουστο η κατάσταση έδειχνε μια μικρή σταθεροποίηση, καθώς συγκριτικά με τον Ιούλιο υπήρχε μείωση στον αριθμό πλοίων, που ακολούθησαν τον δρόμο χωρίς επιστροφή. Τον Αύγουστο λοιπόν είχαμε μόνο μία «αποχώρηση» και πιο συγκεκριμένα το Carnival Inspiration, που κατέπλευσε στην Aliaga στις 3 Αυγούστου. Να σημειώσουμε ότι το Carnival Inspiration ήταν και “συνομήλικο” του Costa Victoria, με έτος ναυπήγησης 1996.

Βέβαια εκτός από τα πλοία που έχουν ήδη οδηγηθεί για ανακύκλωση, υπάρχουν και κάποια που είναι “εν πλω” με τελικό προορισμό την Aliaga. Παράδειγμα το Astor της Cruise & Maritime Voyages (που έχει βγει σε πλειστηριασμό) πλέει προς την Τουρκία, όπου και αναμένεται να καταφθάσει στις 23 Νοεμβρίου, όπου και θα κοπεί.

Πέραν όμως τα κρουαζιερόπλοια που ακολούθησαν τον δρόμο της ανακύκλωσης, υπάρχουν κι αυτά που οι εταιρείες τους προχώρησαν στον παροπλισμό τους, με σκοπό να “κάτσουν” για κάποιες εβδομάδες και ύστερα να ακολουθήσουν κι αυτά τον δρόμο χωρίς επιστροφή.

Μέσα στο διάστημα αυτό όπως είδαμε οδηγήθηκε για παροπλισμό, το Marella Celebration της Marella Cruise στην Ελευσίνα, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και το Horizon της Pullmantur Cruise, το οποίο οδηγήθηκε επίσης στην Ελευσίνα. Ένα ακόμη πλοίο που οδηγήθηκε για παροπλισμό στην Ελευσίνα, είναι το Marella Dream ιδιοκτησίας επίσης Marella Cruise. Να πούμε ότι η Marella Cruise αυτήν την στιγμή έχει δύο παροπλισμένα πλοία στην Ελευσίνα, το Marella Celebration και το Marella Dream.

Όμως η κρίση που δημιουργήθηκε από την πανδημία, έφερε και αλλού είδους “ανακατατάξεις” στα πλοία, να πάρουμε για παράδειγμα το Albatros, το κρουαζιερόπλοιο πωλήθηκε σε κάποια εταιρεία, η οποία θα το “χρησιμοποιήσει” σαν ξενοδοχειακό πλοίο στη Μέση Ανατολή.

Αβέβαιο φαίνεται το μέλλον όμως και για το άλλο πλοίο της Pullmantur Cruises, το Zenith βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Λαυρίου, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο για την τύχη του.

Ωστόσο το διάστημα αυτό πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει, σε πωλήσεις πλοίων τους, από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει και η Princess Cruises, η οποία τον Σεπτέμβριο αποκάλυψε ότι δύο από τα πλοία της έχουν ήδη πωληθεί, ο λόγος για τα Sea Princess & Sun Princess.

Τον Σεπτέμβριο είδαμε και την Cruise & Maritime Voyages, όπου αφού προχώρησε σε ακύρωση όλων των κρουαζιέρων της, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει, μέσα στο καλοκαίρι κήρυξε πτώχευση, βγάζοντας «στο σφυρί» πέντε κρουαζιερόπλοια. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία έβγαλε σε πλειοδοτικό πλειστηριασμό τα κάτωθι.

1) Vasco Da Gama του
Χρονολογία ναυπήγησης 1993 Προθεσμία προσφοράς 8/10/2020

2) Columbus
Χρονολογία ναυπήγησης 1989 Προθεσμία προσφοράς 12/10/2020

3) Astor
Χρονολογία ναυπήγησης 1987 Προθεσμία προσφοράς 15/10/2020

4) Magellan
Χρονολογία ναυπήγησης 1985
Προθεσμία προσφοράς 19/10/2020

5) Marco Polo
Χρονολογία ναυπήγησης 1965 Προθεσμία προσφοράς 22/10/2020

Όπως είδαμε λοιπόν αυτό το διάστημα των 6 μηνών, από Ιούνιο μέχρι και Νοέμβριο, τα “χτυπήματα” ήταν ισχυρά για την ακτοπλοΐα, αλλά στην κρουαζιέρα θα λέγαμε ότι ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικά.

Πλοία που θα εξακολουθούσαν να κάνουν κρουαζιέρες τουλάχιστον για ακόμη μια πενταετία, διέκοψαν κάπως «πρόωρα» την σταδιοδρομία τους, σε μια προσπάθεια των εταιρειών τους, προς συρρίκνωση του στόλου τους και εξοικονόμηση ρευστού.

Παρακάτω ακολουθεί λίστα με τα πλοία που έχουν οδηγηθεί για Scrap μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

22/11/2020 Astor¹⁹⁸⁷
14/09/2020 Carnival Imagination¹⁹⁹⁵
03/08/2020 Carnival Inspiration¹⁹⁹⁶
28/07/2020 Carnival Fantasy¹⁹⁹⁰
23/07/2020 Sovereign¹⁹⁸⁷
22/07/2020 Monarch¹⁹⁹¹
23/06/2020 Costa Victoria¹⁹⁹⁶