Περιπατητές βρήκαν ναυάγιο θαμμένο στην άμμο

ναυάγιο θαμμένο

Σύμφωνα με το Daily Mail, την ώρα που ο Mark O’Donoghue με την σύζυγο του, απολάμβανε έναν περίπατο κατά μήκος της παραλίας Crescent Beach, δεν πίστευε στα μάτια του, καθώς αυτός μαζί με την σύζυγο του, αντίκρισαν ξύλινες και μεταλλικές αιχμές να «προεξέχουν» από την άμμο. Στην αρχή όσοι βρισκόντουσαν στο σημείο, πίστεψαν ότι πρόκειται για σκουπίδια και υπολείμματα, τα οποία βρισκόντουσαν κάτω από την άμμο, αλλά στο τέλος κατάλαβαν ότι πρόκειται για “κάτι” πολύ διαφορετικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μετέβησαν στην περιοχή, η μετατόπιση της άμμου στην Crescent Beach της Φλόριντα, αποκάλυψε τα συντρίμμια ενός πλοίου που ναυάγησε πριν από πολλά χρόνια, με τις εκτιμήσεις να επικεντρώνονται περίπου στα “200” χρόνια.

Αρχαιολόγοι που μετέβησαν στο σημείο, εκτιμούν ότι πρόκειται για φορτηγό πλοίο του 19ου αιώνα, που ναυάγησε ύστερα από πυρκαγιά, καθώς τα ξύλινα μέρη του πλοίου σε πολλά σημεία βρέθηκαν καμμένα.

Οι αρχαιολόγοι που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, αρχικά επικεντρώθηκαν στα σημεία που βρισκόντουσαν ήδη πάνω από την άμμο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται, να προχωρήσουν ακόμα πιο «βαθιά» ώστε να μελετήσουν το σκαρί ακόμα περισσότερο.