Πλοία – Φαντάσματα ξεβράζονται

Πλοία – Φαντάσματα ξεβράζονται

Ένα μυστήριο, που μπορεί να έχει δύο λύσεις, αποτελεί η εμφάνιση των «πλοίων – φαντασμάτων» που τους δύο τελευταίους μήνες ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και της ακτοφυλακής από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου δώδεκα συνολικά παλιά ξύλινα σκάφη με μηχανές παλαιάς τεχνολογίας και με 22 συνολικά πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης ξεβράστηκαν στις ακτές της Ιαπωνίας.

Η κρατική τηλεόραση NHK παρουσίασε βίντεο και φωτογραφίες και ανέφερε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία πως τα σκάφη προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα.

 

Ένα από τα σκάφη γράφει στο πλάι του στην κορεατική γλώσσα «Λαϊκός Στρατός της Κορέας», ένα στοιχείο, που όχι μόνο δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την προέλευση του σκάφους, αλλά οδηγεί και στο συμπέρασμα τους ειδικούς αναλυτές ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ωθεί δια της βίας τους αλιείς να ψαρεύουν με παλιά και ανασφαλή σκάφη στην ανοιχτή θάλασσα της Ιαπωνίας, σε μια εποχή που αφθονεί το καλαμάρι και τα βασιλικά καβούρια, ενώ η χώρα του βρίσκεται σε μόνιμη έλλειψη τροφίμων τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: protothema.gr