Το πείραμα της Φιλαδέλφειας

 

US Eldridge..
Το πλοίο φάντασμα που κατάφερε και “εξαφανίστηκε” από τα μάτια των έκπληκτων θεατών από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας και να διανύσει αόρατο μια απόσταση μέχρι το Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Το αποκορύφωμα είναι οτι κανείς δεν είδε το πλοίο να πλέει προς εκεί πριν εμφανιστεί στο λιμάνι κάνοντας την εμφάνισή του πραγματικά από το πουθενά.

Κανείς δε γνώριζε τον τρόπο πραγματοποίησης του πειράματος, εκτός από τον Αϊνστάιν, μερικούς ακόμη επιστήμονες και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να “ντύσουν” περιμετρικά το πλοίο με ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο θα απωθούσε τα εχθρικά πυρά.

Όμως αυτό δεν τους αρκούσε και έψαχναν κάτι ακόμα πιο ακραίο, όπως για παράδειγμα να εξαφανίσουν το πλοίο κάνοντας το τελείως αόρατο από τα μάτια αλλά και τα ραντάρ.

Κάτι που τελικά στις 28 Οκτωβρίου του 1943 το πολεμικό Ναυτικό με την βοήθεια επιστημόνων θέτει σε εφαρμογή, όλα είναι έτοιμα και το πιο επικίνδυνο πείραμα της ανθρωπότητας αρχίζει να εξελίσσεται, το διαβόητο πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Όλοι παρακολουθούν με αγωνία το πλοίο να ετοιμάζεται να απομακρυνθεί από τη ναυτική βάση με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο, κάτι πού πράγματι συμβαίνει, λίγο αργότερα κανείς δε μπορούσε να διακρίνει το επανδρωμένο US Eldridge πουθενά, το πείραμα είχε αρχίσει να εξελίσσεται επιτυχώς.

Το πλοίο εξαφανίζεται από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας για δέκα οχτώ ολόκληρα λεπτά με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Λίγα λεπτά αργότερα, κάνει την εμφάνισή του στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, μόνο και μόνο για να επανεμφανιστεί από του πουθενά στη Φιλαδέλφεια, βέβαια τίποτα δεν ήταν όπως πριν, όσοι τόλμησαν να εισέλθουν στο πλοίο αντίκρισαν τραγικές εικόνες.

Δεν γύρισαν όλα τα μέλη του πληρώματος, αλλά και αυτοί που κατάφεραν να γυρίσουν, ήταν σε τραγική κατάσταση, άνθρωποι που έδιναν την εντύπωση πως γύρισαν από ένα σύντομο ταξίδι στην κόλαση, είχαν χάσει τελείως τα λογικά τους, βλέμμα στο πουθενά και χειλιών σφραγισμένα.

Πού βρισκόταν όμως το πλοίο αυτά τα λεπτά που χάθηκε;

Ο Αλ Μπιέλεκ, ο οποίος όπως ανέφερε ήταν το ένα από τα άτομα της ομάδας που έθεσαν σε λειτουργία τα μηχανήματα λίγο πριν το πλοίο εξαφανιστεί, ανέφερε πως το αντιτορπιλικό ταξίδεψε σαράντα χρόνια μπροστά στο χρόνο καταφέρνοντας να βρεθεί στις υπόγειες εγκαταστάσεις του προγράμματος Μόντοκ στο Λονγκ Άιλαντ.

Ένα πείραμα, ένα πέρασμα μέσα από την κόλαση που έμεινε στην ιστορία σαν το πείραμα της Φιλαδέλφειας.