Το πρώτο πλοίο υπό την πλήρη αυτονομία

Folgefonn

Η φινλανδική τεχνολογική ομάδα Wärtsilä δηλώνει ότι έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία την πλήρως αυτόνομη λειτουργία ενός πλοίου σε μια διαδρομή στη Νορβηγία.

Η δοκιμή της αυτόνομης ναυτιλιακής τεχνολογίας του Wärtsilä διεξήχθη χρησιμοποιώντας το πλοίο Folgefonn των 85 μέτρων και παρουσία της Νορβηγικής Ναυτιλιακής Αρχής.

Η Wärtsilä λέει ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το Folgefonn ήταν υπό την πλήρη αυτονομία λειτουργίας, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, δεδομένου ότι επισκέφθηκε τρεις διαφορετικούς λιμένες.

Το πλοίο ήταν σε θέση να εγκαταλείψει την αποβάθρα, να κάνει ελιγμούς από το λιμάνι, να πλεύσει στο επόμενο λιμάνι, να περάσει από την είσοδο του λιμανιού και να φτάσει μαζί με τον τερματικό σταθμό – όλα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

“Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στην επικύρωση αυτοματοποιημένων λύσεων αποστολής και μια σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Marine”, όπως δήλωσε ο Joonas Makkonen, Αντιπρόεδρος της Voyage Solutions, Wärtsilä.

Αυτό υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά την αναγνωρισμένη θέση της Wärtsilä ως παγκόσμιου τεχνολογικού ηγέτη στις θαλάσσιες καινοτομίες. Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε στην ανάπτυξη των «έξυπνων» προϊόντων και συστημάτων που απαιτούνται για τη μετακίνηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς μια νέα εποχή εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, ασφάλειας και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ».

Πηγή φωτογραφίας: hiveminer.com